Ambulerande foodtruck
Vill du bli en i gänget som kompletterar det lokala restaurangutbudet med din foodtruck på någon av våra streetfood-platser. Här har vi samlat allt du behöver veta.
Med foodtruck menar vi en rullande restaurang som säljer mat till förbipasserande. Den har ingen fast plats, utan väljer varje dag mellan ett antal anvisade platser. För att det ska fungera för dig behöver du därför vara aktiv i din marknadsföring.
Din foodtruck ska utgöra ett trevligt inslag i stadsbilden och i så stor utsträckning som möjligt vara ett komplement och alternativ till de restauranger och det utbud som redan finns i staden. Vi ställer därför vissa krav på att ditt fordon, din meny, din kommunikation och övrig design.
Är du intresserad av att rulla in din foodtruck, pop up-vagn eller mindre vagn* på någon av våra streetfoodplatser? Fyll i en intressemälan via e-tjänsten Streetfood Helsingborg, intresseanmälan.
Intresseanmälningar tas emot under en begränsad period per år. E-tjänsten är för närvarande öppen och intresseanmälningar behandlas löpande.
*Så här definierar vi olika typer av fordon:
Foodtruck: Fordon som har motor och hjul och en maxvikt 3 500 kg (lätt lastbil). Fordonet ska kunna flyttas av egen kraft.
Pop up-vagn: Fordon på hjul utan egen motor, som framförs likt en husvagn.
Mindre vagn: Försäljning från cykelvagn och mopedvagn.
Så mycket kostar det
Vi tar ut en avgift för att du använder stadens mark. Taxan för Streetfood Helsingborg, det vill säga de fordon och vagnar som nyttjar anvisade platser inom ramarna för konceptet Streetfood Helsingborg, ser du här:
Observera att din kommentar blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra.
Ange din e-postadress för att få återkoppling på din feedback.