Trygghetsboende

Du som är fastighetsägare i Helsingborg har möjlighet att ansöka om subvention för att inrätta trygghetsboende. Det är vård- och omsorgsnämnden som beslutar om subvention.

Du ansöker genom att fylla i blanketten om subvention för att driva trygghetsboende (pdf 240 kb). Ansökan görs sedan i dialog med dig som är fastighetsägare.

Ansökan av subvention för trygghetsboende

Förutsättningarna för att ett boende ska godkännas som trygghetsboende är att boendet uppfyller de kriterier som finns i riktlinjerna. Om företaget inte uppfyller kriterierna är Helsingborg stad inte skyldig att betala ut subvention.

Företaget måste ansluta sig till kommunens e-tjänst för intresseanmälan och samverka i enlighet med fastställda regler för detta.

Företagets ansökan om subvention görs till vård- och omsorgsförvaltningen via e-tjänst eller blankett.

Vård- och omsorgsnämnden fattar beslut om subvention för varje enskilt objekt. Det gäller för tre år. Företaget ansvarar för att skicka in ny ansökan om subvention till vård- och omsorgsförvaltningen när avtalet upphör.

Beviljad subvention betalas ut per tertial.

Förutsättningarna för att ett boende ska godkännas är att det uppfyller kriterierna för trygghetsboenden i Helsingborgs stad. Pdf 259 kB.

Läs mer om trygghetsboenden i Helsingborg

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08:00 — 17:00

Torsdag: 08:00 — 18:00

Fredag: 08:00 — 17:00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Mejla

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00