Rökförbudsskyltning

Stadsbyggnadsförvaltningen har tillsammans med socialförvaltningens tillsynspersoner tagit fram en guide till rökförbudsskyltning med exempel på skyltar och dekaler som du kan beställa och specialanpassa efter dina behov. Guiden riktar sig till dig som ansvarar för att rökförbudet upprätthålls och som därmed har skyldighet att se till att rökförbudet tydligt framgår på platsen.

Ladda ned guiden Skylta om rökförbud (pdf, 8 MB)

När du beställer en dekal och/eller skylt är det alltid viktigt att tänka på budskap, sammanhang och syfte. Det handlar om att göra det tydligt för den som röker att detta är en rökfri miljö och gäller all rökning samt att rökförbudet även omfattar närområdet utanför offentliga entréer och vissa passager. Du behöver också tänka på storlek, material och vilket underlag skylten ska sitta på.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08:00 — 17:00

Torsdag: 08:00 — 18:00

Fredag: 08:00 — 17:00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Mejla

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00