Viktigt att tänka på innan starten

Innan du startar din livsmedelsverksamhet är det viktigt att du är väl förberedd, har tillräcklig kunskap och alla rutiner på plats. Här har vi listat en del viktiga saker som du måste tänka på.

Vad händer när jag registrerat min livsmedelsverksamhet?

Du får starta verksamheten två veckor efter att en komplett anmälan har lämnats in till miljöförvaltningen, även om du inte fått något beslut om registrering. Längst ner i listan nedan kan du läsa om vad händer när alla rutiner och tillstånd är på plats. Då får du ett första besök av en miljöinspektör från miljöförvaltningen.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08:00 - 17:00

Torsdag: 08:00 - 18:00

Fredag: 08:00 - 17:00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Mejla

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00