Företagsområden

I Helsingborg finns knappt 14 700 företag. I våra företagsområden kring Helsingborgs tätort finns nära 3 000 av dessa företag. Företagen i företagsområdena är en viktig motor för samhällsekonomin, här skapas affärer och arbetstillfällen. Dessa företag sysselsätter tillsammans ca 25 000 människor, knappt hälften av de 53 000 som arbetar på företag i Helsingborg. I dessa siffror ingår inte offentligt anställda i statlig, landstings eller kommunal anställning.

Väla Norra

Väla Norra är ett område på 125 Ha med ca 500 företag och 4 050 sysselsatta. Den yttre delen har en tydlig handelsinriktning med bl.a. Väla Centrum och IKEA. Närmre staden finns mer blandade verksamheter som handel och tillverkningsföretag.

Väla Södra

Väla Södra är ett större sammanhängande varierat företagsområden på ca 253 Ha. Ca 390 företag och här finns 2 850 sysselsatta, till viss del inom byggrelaterad handel och företagande Hornbach, Optimera och Lindab. Här finns också logistikföretag som PostNord och Fraktkompaniet och tillverkande företag som Boxon, Maria Nila, Sipla Nordic och Höganäs CC.

Berga

Företagsområdet Berga byggdes ut på 60-talet och på de ca 130 Ha nära stadskärnan. Här finns en stor variation på företag från ren tillverkning, till bilhandel och kontor. Över 630 företag sysselsätter nära 5 800 personer vilket gör detta till ett viktigt område för staden. Victoria Scandinavian Soap, Mildef, Nitator och CG Drives är exempel på företag du hittar här. I närheten utmed Ängelholmsvägen /Hälsovägen hittar du även företag som Johnson&Johnson och Nestlé/Zoegas.

Tostarp

Tostarp är ett företagsområde intill E4/E6 med tydlig logistikprägel. Drygt 60 Ha och nära 50 logistiktunga företag sysselsätter nära 1 000 personer här. NoWaste, Bring, PostNord, Plantagen och SeaFrigo är några av dessa företag.

Långeberga

Långeberga är Sveriges centrum för frukt- och grönsakshandel. På företagsområdet hittar du Everfresh, Mäster Grön, Greenfood och 3N Produkter bl.a. Både ICA och Bring har stora lagerenheter i detta 145 Ha stora område med 120 företag och 3 220 sysselsatta.

Väst- och Sydhamnen

Väst- och Sydhamnen är navet för sydsvenska transporter ut på kontinenten. Hamndelarna med intilliggande företagsområden utgör en yta på ca 170 Ha. Ca 1 700 personer arbetar på 170 företag inkl hamnen. Här hittas Nedermans, Bostik, Yves Rocher Suède, Lantmännen, Preem och Trademax.

Kopparverkshamnen/IPOS

Kopparverkshamnen/IPOS är bas för bla Kemira, Alufluor och Solenis verksamheter. Tydlig kemiinriktning och djuphamn i ett område på 130 Ha. Här finns ca 35 företag inom området och runt 500 har här sin arbetsplats

Gåsebäck

Gåsebäck är ett av stadens äldsta företagsområden och också ett område där delar är i en förvandling mot framtiden. Stadsnära 30 Ha här finns strax under 40 företag med knappt 500 sysselsatta. Flera industriföretag som t.ex. Liedholms, Linde metallteknik och Däckline finns på detta område.

Landskronavägen

Längs Landskronavägen i söder finns ett sammanhängande företagsområde på ca 100 Ha där du hittar industriföretag som Elektrokoppar, Ecolean och Alstom bland de ungefär 330 andra företag. Logistikföretag finns även här t.ex. Bring, NoWaste och PostNord. Totalt arbetar över 1 500 personer i detta område.

Ättekulla

Längst i söder har vi Ättekulla företagsområde. Strax över 200 Ha och livsmedelsbranschen märks tydligt här genom Finax, Dagab, Carlsberg och Dole. PostNord, DSV, Schenker bl.a. gör att området framför allt har tydlig logistikkaraktär. Över 2 250 personer arbetar på de ca 180 företagen på Ättekulla.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08:00 - 17:00

Torsdag: 08:00 - 18:00

Fredag: 08:00 - 17:00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Mejla

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00