Kostnadsfri och oberoende energi- och klimatrådgivning

Du som har ett mindre eller medelstort företag eller företräder en förening kan få kostnadsfri och oberoende energi- och klimatrådgivning om hur du kan minska din energianvändning.

För att få rådgivning, på telefon eller via besök, ska du vara verksam i Helsingborg, Åstorp, Bjuv, Höganäs, Båstad eller Ängelholm.

Den kommunala energi- och klimatrådgivningen finansieras till största delen av Energimyndigheten.

Så går ett besök till

Vid ett företagsbesök ger vi tips på hur du och ditt företag kan komma igång med ert energiarbete. Vi går även igenom verksamheten och lokalerna, och ger råd om bland annat energieffektivisering och förnybar energiproduktion.

Hör av dig till oss!

Boka en föreläsning

Energi- och klimatrådgivarna håller också föreläsningar för medarbetare på företag. Föreläsningarna kan till exempel handla om hur man sparar energi på jobbet eller i hemmet. Föreläsningarna kan även vara motiverande och inspirerande utbildningar inom miljö- och klimatområdet. Kontakta energirådgivarna och boka en föreläsning till din arbetsplats.

Informationsmaterial

På Energi- och klimatrådgivarna i Syds webbplats hittar du material och rådgivning inom olika kategorier, till exempel uppvärmning, ventilation och elproduktion. Här finns också specifik rådgivning för företag och föreningar. Gå till informationsmaterialet på ekrs.se.

Kontakta energirådgivarna

Energirådgivarna når du via Helsingborg kontaktcenter, telefon 042-10 50 00 eller genom att skicka din fråga här, så hör vi av oss så snart vi kan.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08:00 — 17:00

Torsdag: 08:00 — 18:00

Fredag: 08:00 — 17:00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Mejla

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00