Skönhet och hälsa

Driver du en skönhetssalong, ett solarium eller erbjuder någon form av hälsovård? Eller kanske ska starta upp en hudvårdsklinik? Här har vi samlat information för dig som ska starta eller driver företag inom skönhet och hälsa.

Inom skönhets- och hälsobranschen är företag som erbjuder behandlingar med stickande eller skärande verktyg skyldiga att anmäla sin verksamhet innan den startas. Det kan handla om till exempel solarier, hudvårdsmottagningar, tatueringsstudios, piercingstudios eller mottagningar för akupunktur. Kontakta Miljöförvaltningen för att få råd om hur du ska utforma och inreda din lokal innan starten.

Du som vill starta ett företag inom skönhet och hälsa kan också behöva söka bygglov för din verksamhet, om lokalen du ska vara i tidigare har använts till något annat.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08:00 - 17:00

Torsdag: 08:00 - 18:00

Fredag: 08:00 - 17:00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Mejla

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00