Företagsstjärnor 2023

Varje år uppmärksammar Helsingborgs Stad näringslivets stjärnor. Näringslivet i Helsingborg är brett och vi har många branscher i samma stad. Men en sak har stjärnorna gemensamt, att de på något sätt bidrar till stadens gemensamma vision – Helsingborg 2035. De är exempel på företagsamma människor som kontinuerligt utvecklas och bidrar till platsen Helsingborg.

De som uppmärksammas med en Företagsstjärna  gratuleras med en blomma och diplom. Sedan 2014 har nästan 180 företag och entreprenörer prisats.

Automationspartner AB

Med dedikerad uthållighet driver Automations Partner innovationer och teknikutveckling med Helsingborg som bas. De är en förebild för hur affärer skapas inom medicinteknik där deras spjutspetsteknik och djupa kunskap inom automation och robotisering levererar lösningar för en global marknad.

Automationspartner utmärker sig som ett tydligt kunskapsföretag inom life science, ledande i Skandinavien och med hög innovationsnivå. I november expanderar, omlokaliserar bolaget till den anläggning färdigställs i Helsingborg på över 2200 kvm. Bolaget tillverkar automatiserade och robotiserade produktionslinjer för medtech-kunder. De har verksamhet i Irland, USA och Kina.  

Bollbrolyckan, Sabina Söder

Sabina Söder, grundare och ägare av Bollbrolyckan, visar på stort engagemang för både platsen och människorna som finns i den. Detta genom att kontinuerligt utveckla nya koncept och samarbeten som bidrar till utvecklingen av verksamheten och staden. På Bollbrolyckan erbjuds Helsingborgarna upplevelser utöver det vanliga och verkar som en mötesplats över gränserna.

Bollbrolyckan startades av entreprenören Sabina Söder som tog över lokalerna vid Biblioteksparken 2019. Sedan öppning har de skapat underhållningsshower, kareokekvällar, mindfullnessträffar samt företagsevent och arbetar mot att engagera unga och få Helsingborgaren till liv och rörelse. Bollbrolyckan skapar en mötesplats mellan city och söder.

Doka AB

Doka Sverige AB bygger en bättre omvärld genom att ständigt klättra högre och utveckla bättre byggnadsteknik. Ni intresserar er för byggsystems klimatpåverkan på allvar och här blir ni en innovativ partner att räkna med då framtida boendemiljöer skapas. Vi ser en smart strävan mot klimatanpassning och med ambitiösa klimatåtagande och vi är glada att ni etablerar er i Helsingborg.

Doka Sverige AB med säte i Uddevalla satsar och expanderar i Helsingborg. Det österrikiska bolaget tillverkar gjutformar för byggsystem som används över hela världen t.ex. har deras gjutformar klättrat hela vägen upp för världen högsta byggnad. Under året har de etablerat en ny anläggning i Helsingborg – deras nya bas i södra Sverige.

Jefast AB

Jefast holding AB bidrar till den gemensamma staden genom gränslös passion för tillväxt, relationer och en hållbar framtid. Ni visar på stort engagemang för ett bättre Helsingborg genom att engagera er i bland annat styrelser, samverkansgrupper, med studenterna, i etableringsfrågor och mycket mer. Ni sätter Helsingborg, och kanske framför allt söder, på kartan och bidrar till fler etableringar i staden och ett levande söder.  

Jefast har sedan 1977, då Jefast grundades, erbjudit bostäder och lokaler i nordvästra Skåne med utgångspunkt i Helsingborg. Jefast gör kontinuerligt investeringar för att skapa en mer attraktiv stad, bland annat Söder Gallerian och senast Söders höjder, lägenheterna ovanpå gallerian. Jefast sitter även med i många olika samverkansgrupper och styrelsen för HBG City och visar på stort engagemang för staden.

Jefast

Papa Piada

Papa Piada och piadinan har bidragit till långa lunchköer i Helsingborg under åren. Ni visar stort engagemang och hjärta för staden genom att ständigt utvecklas på ett hållbart sätt utan att ge vika för kvaliteten. Vi är otroligt glada att ni väljer att bygga nytt och investera i Helsingborg. 

Papa Piada starta som Food truck 2017 där det serverades Piadinas, som blev snabbt en favorit bland hungriga Helsingborgare. Food trucken har vunnit pris för mest Miljömässigt hållbara foodtruck samt Bästa vego i European Street Food Awards. 2019 utvecklade ägarna konceptet kring Piadinan genom att öppna en restaurang på Ödåkra Spritfabrik där de la till andra äkta, hemmagjorda italienska rätter på menyn. Under oktober 2023 renoveras lokalen för att kunna öppna på nytt i november.

Wood on Wall

Ni smälter samman skönhet och funktion till innovativa lösningar som tilltalar marknaden. Med talang och förmåga att omsätta en idé och innovation till hållbara affärer är Wood on Wall förebilder i den företagsamma staden.

Bolaget grundades 2020 I Helsingborg och huvudprodukter är akustiklösningar för byggnader där det visat sig att framför allt utveckla form inneburit en succé. De har redan etablerat försäljningskontor i Finland, Schweiz, Spanien och Portugal, De 6 anställda omsätter idag ca 30 Mkr.

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08:00 - 17:00

Torsdag: 08:00 - 18:00

Fredag: 08:00 - 17:00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Mejla

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00