Nätverk och organisationer

Här finns ett urval nätverk, organisationer och event som du som företagare kan ha nytta av. Organisationerna kan hjälpa dig med bland annat företagsutveckling och finansiering. Genom nätverk och information från Helsingborgs stad kan du knyta värdefulla kontakter och ta del av viktig information.

Saknar du ett nätverk, organisation eller event i listan? Kontakta oss.

Organisationer

Företagarna

Företagarna erbjuder sina medlemmar nätverk, kunskap och praktisk hjälp.

Företagarnas webbplats

Helsingborgs Hantverksförening

Föreningen bevakar hantverksyrkenas gemensamma intressen, erbjuder nätverk och värnar om utbildningar för att säkra den praktiska kunskapens överlevnad.

Helsingborgs Hantverksförenings webbplats

Svenskt Näringsliv

Arbetar för att alla Sveriges företag ska ha bästa möjliga förutsättningar.

Svenskt Näringslivs webbplats

Business Sweden

Erbjuder praktiskt stöd till företag med globala ambitioner.

Business Swedens webbplats

IFS Internationella Företagarföreningen

En insamlingsstiftelse som sedan 1996 stödjer entreprenörer med utländsk bakgrund att starta, driva och utveckla företag i Sverige genom mentorskap och nätverk.

Internationella Företagarföreningens webbplats

Industriellt Utvecklingscentra i Skåne AB

En medlemsorganisation för industriella företag i Skåne. Här kan du delta i projekt, seminarier och nätverk med fokus på utveckling, tillväxt och samverkan.

Industriellt Utvecklingscentras webbplats

Region Skåne Näringsliv

Region Skåne arbetar med kapitalförsörjning, konkurrenskraft och kompetensförsörjning i syfte att skapa hållbar tillväxt och jobb i Skåne.

Region Skånes webbplats

Svenska ESF-rådet

Svenska ESF-rådet finansierar projekt som arbetar med kompetensutveckling, sysselsättningsåtgärder och integrationsinsatser.

Svenska ESF-rådets webbplats

Sydsvenska Handelskammaren

Handelskammaren är en privat organisation som arbetar i sydsvenska företags intresse. De erbjuder bland annat Sydsveriges största affärsnätverk och är experter på internationell handel.

Sydsvenska Handelskammarens webbplats

Innovation Skåne

Driver tillväxtprojekt i branscher där Skåne har stark förmåga och det finns en internationell tillväxtpotential. Hjälper även entreprenörer och uppstartsbolag i Skåne med affärsrådgivning.

Läs mer om Innovation Skåne

Nätverk

Business Professional Women Helsingborg

BPW är ett nätverk där du träffar engagerade, inspirerande och kompetenta kvinnor från olika yrkeskategorier och åldrar. BPW arbetar för att stärka kvinnors roll i yrkeslivet.

Business Professional Womens webbplats

Techella

Techella är ett initiativ vars huvudfokus är att påverka den låga andelen kvinnor som verkar i techbranchen. Nätverket träffas med jämna mellanrum för event, föreläsningar och AW:s för att dela och utbyta erfarenheter.

Techellas webbplats

Campus Vänner

Campus Vänner verkar för bästa möjliga utbyte mellan studenter på Campus Helsingborg och näringslivet. Som medlemsföretag skapar du möjligheter för studenter att vidareutveckla sig genom bland annat motiverande stipendium och arbetslivserfarenhet.

Campus Vänners webbplats

Helsingborg Citysamverkan

Cityföreningen, Fastighetsägarna och Helsingborgs stad samverkar i syfte att stärka attraktiviteten i stadskärnan. Driver du verksamhet eller äger fastigheter i centrala Helsingborg? Bli medlem i Cityföreningen eller Fastighetsägarna, för möjligheten att vara med och påverka.

Citysamverkans webbplats

Marknadsföreningen

Föreningen är till för att ge medlemmarna kunskap och kontakter för framgång. Detta sker genom ungefär 50 events varje år, där du får möjlighet att knyta kontakter och inspireras av talare.

Marknadsföreningens webbplats

Helsingborgs Företagsgrupper

Har du företag på Berga, Långeberga, Väla Norra, Väla Södra, Ättekulla, Rundgången eller Helsingborgs Södra? Då kan du bli medlem i Helsingborgs Företagsgrupper, som nätverkar, påverkar och samverkar för att förbättra dessa företagsområden.

Helsingborgs Företagsgruppers webbplats

Nyföretagarcentrum Skåne  Nordväst

Nyföretagarcentrum erbjuder kostnadsfri och konfidentiell rådgivning kring det mesta som har att göra med att starta och driva eget företag. Nyföretagarcentrum arrangerar inspirationsmöten och kortkurser och vänder sig till alla i nordvästra Skåne.

Nyföretagarcentrum Helsingborgs webbplats.

Tillväxt Helsingborg

I Tillväxt Helsingborg samarbetar Investerare, Rådgivare, Helsingborgs stad och stiftelsen Tillväxt Helsingborg. Tillväxt Helsingborg är en idéburen ideell stiftelse utan vinstintresse som har till syfte att minska utanförskapet och segregationen i Helsingborgs stad med omnejd. Stiftelsen är politiskt och religiöst obunden.

Tillväxt Helsingborgs webbplats.

ALMI

Allmän företagsrådgivning som är kostnadsfri, opartisk och konfidentiell. Almis mål är att fler innovativa idéer kommersialiseras och att livskraftiga företag startas och utvecklas vidare.

Almis webbplats.

Helsingborg International Connections (HIC)

Helsingborg International Connections (HIC) is an independent organisation working in partnership with Helsingborg Municipality to provide a warm welcome for international residents! We run events to support and inform the local international community and hold a weekly drop-in session for internationals to come and ask questions about living in Helsingborg.

Home page

Event

HBG Talks

Snacka om näringsliv! Under HBG Talks får du möjlighet att knyta nya kontakter och lyssna till inspirerande talare. Varje år är det ett nytt tema.

HBG Talks webbplats

HBG Frukost

Fyra gånger om året arrangerar Helsingborgs stad, Svenskt Näringsliv, Företagarna och Handelskammaren HBG Frukost. Kom på frukostmingel och lyssna till talare på olika teman.

Vill du få löpande information om HBG Frukost? Anmäl dig via naringslivsservice@helsingborg.se.

Information

Magasinet WORK

Magasinet för och om näringslivet i Helsingborg! Här kan du läsa om, och inspireras av, företagsamma människor i Helsingborg.

Läs mer om work. 

Näringsrikt

Näringsrikt är ett nyhetsbrev där du får senaste nytt från Helsingborgs näringsliv, uppdateringar om kommande satsningar och utvecklingsområden, information om event och datum som kan vara av intresse för dig som företagare och mycket mer.

Prenumerera för att få senaste informationen rakt in i mejlkorgen. 

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?