Restriktioner togs bort den 9 februari

Den 9 februari togs alla restriktioner och krav på smittskyddsåtgärder bort för kultur-och fritidsverksamheter, serveringsställen och evenemang. Det är dock fortsatt viktigt att vaccinera sig och stanna hemma vid sjukdom. Här hittar du en samlad översikt av vad som just nu gäller olika företag och verksamheter under pandemin.

Bakgrunden till regeringens och Folkhälsomyndighetens beslut är den höga andelen vaccinerade i befolkningen och färre antal fall av allvarlig sjukdom, trots en hög smittspridning i samhället. Det fortsatt viktigt att vaccinera sig för att möta den höga smittspridningen och hålla nere belastningen på sjukvården.

Fortsätt stanna hemma om du är sjuk

Även om de allra flesta restriktioner för verksamheter togs bort den 9 februari gäller fortsatt Folkhälsomyndighetens råd om att stanna hemma och undvika kontakt med andra om du har symptom som kan vara covid-19.

Restriktioner och råd som togs bort 9 februari

  • Deltagartak, vaccinationsbevis,  avstånd mellan och storlek på sällskap och andra restriktioner för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.
  • Kvadratmeterbegränsningar och övriga smittskyddsåtgärder för handelsplatser och platser för kultur- och fritidsverksamhet.
  • Sittande servering, avstånd mellan och storlek på sällskap, stängningstid för servering och övriga smittskyddsåtgärder på serveringsställen.
  • Råd till arbetsgivare.
  • Rådet om att jobba hemifrån om du har möjlighet till det.
  • Rådet om att använda munskydd vid trängsel i kollektivtrafiken.

På länsstyrelsens webbplats finns mer information om vad som gäller från den 9 februari.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?