En unik möjlighet för företagare som vill erbjuda streetfood i Helsingborg

VIsionsbild som visar Matpark gröningen, med containrar, foodtrucks, bord och bänkar.
Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Från och med 1 juni 2023 är konceptet Streetfood Helsingborg tillbaka med matvagnar (foodtrucks) på flera platser ute i staden. Nytt för i år är att vi gör plats för en food court vid Karantänen på bästa läge i centrala Helsingborg; nära havet, Gröningen och strandpromenaden. Företagare kan ansökan om att vara en del av Matpark Gröningen eller ha en ambulerande foodtruck inom Streetfood Helsingborg på olika platser.

Ansökningstiden för Matpark Gröningen är 27 mars till och med 14 april och för ambulerande foodtrucks 3 april till och med 30 april. Här finns all information du behöver för att ansöka.

Bli en del av Matpark Gröningen

Med Matpark Gröningen vill vi skapa en attraktiv mötesplats för helsingborgare och besökare med olika sorters streetfood som kompletterar det lokala matutbudet. Det blir plats för fyra till fem containrar och några mobila foodtrucks.

Från och med 27 mars till och med 14 april kan företagare ansöka om att vara en del av Matpark Gröningen. Veckan efter väljer vi medverkande för att få en så bra variation av utbudet som möjligt. Vi meddelar därefter så fort som möjligt vilka fyra till fem sökande vi valt som får placera ut varsin 20 fots-container på platsen under sommaren och tre somrar framåt. Platsen kommer vara en food court i minst tre år och det kan bli längre. I dagsläget vet vi inte hur tidplanen ser ut för att realisera den mer långsiktiga planen för platsen eller när det är dags för ombyggnad. Se mer information om Matpark Gröningen.

Ha en ambulerande foodtruck inom Streetfood Helsingborg

Vill du bli en i gänget som kompletterar det lokala restaurangutbudet med din foodtruck på någon av våra streetfood-platser från 1 juni 2023? Du anmäler då ditt intresse via en e-tjänst från 3 april till och med 30 april. Se mer information om ambulerande foodtrucks.

Bakgrund

Med Streetfood Helsingborg vill vi bidra till ett spännande och varierat matutbud för helsingborgare och besökare. Samtidigt fylls våra torg av rörelse, blir tryggare och mer attraktiva mötesplatser. Helsingborgs stad vill verka för ett hållbart Helsingborg; socialt, ekonomiskt och ekologiskt. Tillsammans är vi alla medskapare av och ansvariga för att vår gemensamma framtid blir hållbar. Vi vill att det bedrivs ett aktivt hållbarhetsarbete i verksamheten och ställer krav på en attraktiv design på containern eller foodtrucken samt ett unikt matkoncept.

Hösten 2021 beslutade kommunstyrelsen om en utvecklingsplan för Karantänen som kommunfullmäktige ställt sig bakom. Planen innehåller en bred invånardialog för att fånga upp idéer från helsingborgare och hitta en inriktning för platsens utveckling. I februari 2022 stängde invånardialogens första fas och mer än 1 000 personer hade då tagit chansen att tycka till. Saluhall, restaurangtorg eller streetfood står högt upp på helsingborgarnas önskelista över vad tomten ska användas till. Vi vill möta de önskemålen genom att skapa en tillfällig food court tills området byggs om!

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08:00 - 17:00

Torsdag: 08:00 - 18:00

Fredag: 08:00 - 17:00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Mejla

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00