Smiley-märkningen tas bort 1 januari 2023

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Miljönämnden har bestämt att Smiley-märkningen ska sluta användas i Helsingborg från 1 januari 2023. Märkningen har inte haft den effekt vi önskat och kommer inte kunna användas tillsammans med Livsmedelsverkets nya riskklassningsmodell som börjar gälla 1 januari 2024.

Hur påverkas min verksamhet?

Smiley-dekalerna slutar att gälla 1 januari 2023. Som verksamhetsutövare behöver du själv ta bort och slänga dekalerna, både fysiska och digitala. Du behöver inte skicka in dekalen till miljöförvaltningen. Vi kommer också att ta bort Smiley-kartan och information om Smiley-märkningen från helsingborg.se vid årsskiftet.

Att Smiley-märkningen tas bort innebär inte att din livsmedelsverksamhet blir av med sin erfarenhetsklass A. Vi kommer göra inspektioner på samma sätt i fortsättningen. Du kan också fortsätta påverka kontrollfrekvensen och avgiften genom att ha bra rutiner och god livsmedelshantering.

Har du frågor om beslutet eller om hur din verksamhet påverkas? Kontakta miljöförvaltningen via miljoforvaltningen@helsingborg.se eller via Helsingborg kontaktcenter, 042-10 50 00.

Läs mer i vårt pressmeddelande: https://www.mynewsdesk.com/se/helsingborg/pressreleases/miljoenaemnden-vaentas-ta-beslut-om-att-sluta-med-smiley-maerkningen-3222302

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08:00 — 17:00

Torsdag: 08:00 — 18:00

Fredag: 08:00 — 17:00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Mejla

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00