Seminarium visade på trender inom besöksnäringen

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Den 7 mars hölls ett seminarium i Hetch-huset i Oceanhamnen om turism i nordvästra Skåne. Gästföreläsare berättade om trender inom besöksnäringen, hur man utvecklar marknaden och säljer in destinationen.

Anette Lindstrup från Helsingborgs stad, Fanny Lindblad från Familjen Helsingborg och Annika Birkfeldt från Elite hotell höll föredrag. De berättade om trender inom besöksnäringen, hur de utvecklar marknaden och säljer in destinationen. Det blev också gruppdiskussioner inom olika områden och nätverkande.

Anette Lindstrup från Helsingborgs stad, Fanny Lindblad från Familjen Helsingborg

Trender just nu

– De stora trenderna i besöksnäringen handlar bland annat om hälsa, hållbarhet, lokalproducerad mat och dryck, säger Fanny Lindblad från Familjen Helsingborg. Besökarna är intresserade av till exempel bastu, vinterbad i havet, fiske och cykling.

– Helsingborg har tagit fram en lokal strategi för hållbar turism, säger Anette Lindstrup från avdelningen för näringslivs- och destinationsutveckling i Helsingborgs stad. Helsingborg behöver vara en destination hela året inte bara under sommarsäsongen. Exempel på en sådan satsning är Kallbadsveckan som genomförs varje år i januari. Helsingborg är unik i Sverige med sin långa tradition av vinterbad. Vi har flera kallbadhus här.

Läs mer om evenemanget på kallbadsveckan.se

Helsingborg är också en destination för cykelturister. Två stora cykelleder går genom Helsingborg, Kattegattleden och Sydostleden. Förra året blev Helsingborg utsedd till Sveriges bästa cykelfrämjarkommun, läs mer om detta på helsingborg.se.

–Visionen är att bli den bästa cykeldestinationen i norra Europa, säger Fanny Lindblad.

Annika Birkfeldt från Elite hotels.

Hållbarhet viktigt för Elite hotels

–Vi jobbar mycket med hållbarhet och med fokus på miljön, säger Annika Birkfeldt från Elite hotels. Vi vill minska på plastförbrukningen och på matsvinnet samt erbjuder veganska och vegetariska alternativ. Vi försöker också dra ner på vattenförbrukningen, till exempel hur ofta vi tvättar. Vi jobbar också med att återbruka oh använder secondhandmöbler i den mån vi kan på våra hotell.

De arrangerade seminariet.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08:00 — 17:00

Torsdag: 08:00 — 18:00

Fredag: 08:00 — 17:00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Mejla

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00