Regler mot trängsel på serveringar tas bort 29 september

Regeringen har meddelat att restriktioner och regler för att undvika trängsel på serveringar tas bort den 29 september. En hög vaccinationstäckning gör att Folkhälsomyndigheten bedömer att restriktionerna inte längre behövs för att minska smittspridningen.

Folkhälsomyndigheten har rekommenderat regeringen att gå vidare med nästa steg i sin plan för att avveckla de restriktioner som har gällt under coronapandemin. Myndigheten bedömer att publikbegränsningar och restriktioner för serveringar inte längre kan motiveras ur ett smittskydds- och folkhälsoperspektiv. Det fjärde steget i planen gäller från 29 september och innebär att följande regler tas bort:

Fortsätt skydda varandra

Även om restriktionerna tas bort är det fortsatt viktigt för besökare och personal på stadens serveringsställen att ha god handhygien, hålla avstånd och stanna hemma vid symptom på sjukdom, för att skydda de som riskerar att bli allvarligt sjuka.

Region Skåne är igång med vaccinering mot covid-19 för alla över 16 år i Helsingborg. Här går det att boka tid hos en mottagning som erbjuder vaccin.

Helsingborgs stad vill tacka alla stadens serveringar, butiker och verksamheter för allt tålamod och det stora, livsviktiga ansvar ni tillsammans har tagit under pandemin.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?