Populärt Nätverksmingel knöt företagare och studenter närmre varann

Var du med på Nätverksminglet den 14 oktober? Då träffade cirka 250 studenter från Campus Helsingborg, Lunds universitet och yrkeshögskolan 50 företagare och nätverkade på Clarion Hotel & Congress Sea U. Stämningen var i topp i den sorlande konferenslokalen och nya kontakter knöts.

– Vi vill skapa fler kontaktytor mellan studenter och företag. Många studenter vet inte vad det finns för företag i regionen. Kontakter kan leda både till praktikplatser och jobb, säger Wilma Johansson, näringslivsutvecklare Helsingborgs stad.

Helsingborgs stad och Campus vänner arrangerar denna träff två gånger om året. Nästa träff planeras till mitten av april.

– Sådana här träffar är viktiga, cirka 70 procent av de som får jobb får det genom informella kontakter. Det blir mer och mer populärt att delta för varje år. Vi är så glada att man förstår vikten av att nätverka, säger Maja Lemner på Campus Vänner.

På träffen den 14 oktober deltog företagare får flera olika branscher allt från rekryteringsföretag, data, tech-företag, industri och logistik.

Så tyckte studenterna

Livia Sjöström och Jennifer Zaar var två av studenterna som deltog. Båda studerar Service Management på Campus Helsingborg, Lunds universitet.

– Vi har inte varit på mingel på förut. Men bra att sätta i gång. Vi har en bred utbildning. Att träffas så här är ett bra sätt att knyta kontakter, se vad det finns det finns för möjligheter och branscher att jobba inom. Vi har knutit kontakter via Linkedin och fått tips på vad vi skulle kunna skriva om i vårt examensarbete. Vi vill gärna jobba i Helsingborg efter utbildningen om det är möjligt, säger Livia Sjöström och Jennifer Zaar.

Märta Ansgariusson studerar Strategisk Kommunikation  på Campus Helsingborg, Lunds universitet.

– Det är kul att mingla och prata med personer med olika yrken. Jag hoppas knyta nya kontakter. I framtiden skulle jag vilja jobba med marknadsföring och kommunikation.

Valmir Zegivaj studerar till data manager på yrkeshögskolan.

– Jag har nätverkat och socialiserat med olika företagare. Är nyfiken på vad framtiden har att erbjuda. Vill gärna hitta en praktikplats till min LIA-period under utbildningen, säger Valmir Zegivaj.

Så tyckte företagarna

Christian Thurnäs och Martin Tegnér jobbar på Elcowire ab.

– Vi tycker det är viktigt för oss att synas i Helsingborg. Att delta i en sådan här träff ger möjlighet att etablera kontakter med högskolan och intressera studenter för det vi gör och vårt bolag. Det ger också oss utvecklingspotential och möjligheter till nytänk, säger Christian Thurnäs och Martin Tegnér.

Johan Crafoord Larsson jobbar på Hetch.

– Jag vill gärna få fler studenter att intressera sig för start-ups eller jobba med en startup istället för ett vanligt jobb. Vill gärna hjälpa dem att komma igång. Det är det bästa jobbet i världen. Jobbet kan till exempel handla om tech-produkter, AI eller appar, säger Johan Crafoord Larsson.

Tony Petäja och Eva Gillberg jobbar på Veidekke.

– Vi tycker det är spännande att träffa studenter. Det är ett sätt att få en uppfattning om vilka det är vi rekryterar. Vi vill gärna ha ett utbyte med dem, vad de tycker är intressant och vad har de för idéer. Det är jättebra att mötas, byta erfarenheter och försöka förstå varandra. Se vad för slags kompetens vi letar efter och få insikter i vad studier innebär. Vi har fått många nya kontakter på Linkedin så vi är nöjda. Hoppas studenterna kontaktar oss, säger Tony Petäja och Eva Gillberg.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08:00 — 17:00

Torsdag: 08:00 — 18:00

Fredag: 08:00 — 17:00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Mejla

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00