Nytt företagsbesök med perfekt temperatur: ”Vi jobbar ju med samma frågor”

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Klimatet står  i fokus hos logistikjätten i Helsingborg. Säkra, klimatneutrala logistiklösningar för en hållbar framtid. Så ser visionen ut hos Tempcon Group, en koncern som specialiserat sig på temperaturkontrollerad logistik. Koncernen består av 13 entreprenörsdrivna dotterbolag, och en stor del av verksamheten finns i Helsingborg.

Helsingborgs stad gjorde ett företagsbesök hos koncernens dotterbolag Klimat-Transport och Berneco. De två bolagen delar lokaler på Långeberga Industriområde. Medverkade vid besöket gjorde Helsingborgs avdelning för näringsliv och destinationsutveckling, som också fick med sig tre andra förvaltningar.

Under besöket berättade Mats Söderström, vd för Klimat-Transport och Jesper Rosén, vd på Berneco, om företagens verksamheter och om Tempcon Groups utveckling och visioner, där klimat och hållbarhet är viktiga fokusområden. Som exempel har företagen bland annat skapat en av Helsingborgs största solcellsanläggningar och kommer på sikt att köra mer och mer på el.

– Jag är ju även med och jobbar för Helsingborgs företagsgrupper och det är viktigt att visa att samarbetet mellan näringsliv och kommun fungerar. Vi jobbar ju med samma frågor, inte minst arbetar vi med hållbarhet inom många områden, och det som ligger främst är ju då vår klimatpåverkan. Här är det viktigt att visa att näringsliv som kommun jobbar tillsammans mot samma mål. Att skriva på Helsingborgsdeklarationen är ett viktigt steg på vägen, säger Mats Söderström.

Bild på, från vänster: Pia Zachrisson, Valmir Jusufi, Ola Jacobsson, Håkan Sturesson, Eva-Lotta Bergström. Mats Söderström och Carola Netterlid
Från vänster: Pia Zachrisson, Valmir Jusufi, Ola Jacobsson, Håkan Sturesson, Eva-Lotta Bergström. Mats Söderström och Carola Netterlid

Staden besöker företag

Stadens avdelning för näringsliv och destinationsutveckling gör ofta besök hos stadens företag. Förhoppningen är att fler av stadens verksamheter ska ha möjlighet att följa med. Den här gången var bland annat arbetsmarknadsförvaltningen representerad, och enhetschefen Valmir Jusufi hoppas på fler företagsbesök inom kort.

– Det var väldigt uppskattat från min sida. Jag ser fram emot fler besök under våren, säger han i en kommentar.

Vill din verksamhet ha besök?

Vill du berätta om hur just ni jobbar med aktuella frågor och dela med er av vilka utmaningar ni står inför? Då kommer vi gärna ut och gör ett besök i er verksamhet. Bjud gärna in oss på carola.netterlid@helsingborg.se.

Om företaget

Tempcon Group bildades 2016. Koncernens huvudkontor ligger i Helsingborg. Vårt besök ägde rum den 7 december 2022. Medverkade från stadens sida gjorde Valmir Jusufi från arbetsmarknadförvaltningen, Pia Zachrisson från skol- och fritidsförvaltningen, Ola Jacobsson från kulturförvaltningen samt Carola Netterlid, Håkan Sturesson och Eva-Lotta Bergström från näringsliv och destinationsutveckling.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08:00 - 17:00

Torsdag: 08:00 - 18:00

Fredag: 08:00 - 17:00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Mejla

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00