Ny näringslivsdirektör presenterade sig på frukost

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

En bakgrund på Connect, Yves Rocher och Aller Media, författare till  två böcker och ett brinnande intresse brinner för Helsingborg och företagsamhet. Helsingborgs stads nya näringslivsdirektör, Annette Melander Berg, presenterade sig på höstens första Näringslivsfrukost. Dessutom bjöds besökarna på en genomgång av näringslivsläget i staden och en presentation av H+området.

Den 6 augusti 2018 tillträdde Annette Melander Berg som ny näringslivsdirektör i Helsingborgs stad. Ett jobb som hon beskriver som världens roligaste.

– Det är fantastiskt att få jobba med detta. Vi ska finnas där för er företagare oavsett var ni befinner på er entreprenörsresa. Vi kan inte göra jobbet åt er, men vi ska hela tiden jobba för att göra er resa mindre skumpig, säger Annette Melander Berg.

Hela hennes yrkesverksamma liv har utspelat sig i Helsingborg. Hon har arbetat på Connect, Aller Media och Yves Rocher. Men också drivit eget företag. Den röda tråden har alltid varit sälj, kommunikation och kundrelationer.

– Jag har alltid haft ett kundperspektiv och jobbat utifrån och in. Det är något som jag tar med mig in i rollen som näringslivsdirektör, säger Annette Melander Berg.

För närvarade står företagsbesök högt upp på hennes agenda.

– Vi vill träffa så många av er som det bara är möjligt. Så vill ni ha besök kan ni boka in det via vår webb.

På frukosten presenterade också kommunstyrelsens ordförande, Peter Danielsson (M), en översikt över näringslivsläget i staden.

– På tio år har det skapats nästan 10 000 nya jobb i Helsingborg. Antalet förvärvsarbetande ökar snabbare än inflyttningen. Första halvåret i år ökade också antalet nystartade företag med fem procentenheter jämfört med samma tid förra året. Det är mycket glädjande, säger Peter Danielsson.

Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande.
Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande.

Det händer även mycket annat i Helsingborg. Den 17 oktober är det dags för årets upplaga av näringslivseventet Hbg Talks. Temat för i år är maskinen och människan. Programmet är fullspäckat med allt från talare till mingel.

– Vad händer när maskiner faktiskt blir smartare än människor? Men vi fokuserar inte på själva tekniken på Hbg Talks. Utan vi tror att det kommer hända grejer om olika människor med olika bakgrund träffas på ett event och börjar snacka med varandra, säger Jan Magnusson, projektledare för Hbg Talks.

Just nu pågår också stadsutvecklingsprojektet H+ för fullt. Ett projekt som omfattar en miljon kvadratmeter och där förarbetena pågått i tio år. Byggstarten kommer ske under året.

– Det är mycket pengar det handlar om. Men vi bygger med hållbarhet i alla delar av projektet, kajerna ska till exempel hålla i 100 år. Det och mycket annat gör det till Sveriges mest spännande byggprojekt, säger projektledare Anders Landsbo.

Nästa näringslivsfrukost äger rum 10 oktober.

Läs mer på hbgtalks.se

Boka ett företagsbesök.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08:00 — 17:00

Torsdag: 08:00 — 18:00

Fredag: 08:00 — 17:00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Mejla

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00