Helsingborgsföretag satsar både lokalt och globalt

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

I en tid av förändring är det inte självklart att fjolårets vinnare är morgondagens. I takt med att såväl näringsliv som samhälle stöps om av stora krafter såsom globalisering och digitalisering efterfrågas nya produkter och tjänster.

Med hållbarhet i fokus har Gaia Biomaterials nu invigt sin nya fabrik på Ättekulla, där man utökar sin produktion av det plastersättande fossilfria materialet Biodolomer. Materialet är dubbelt så dyrt som vanlig plast men är förnybart, komposterbart och ger låga koldioxidutsläpp. Gaias produkter ligger helt rätt i tiden och i takt med att plastmarknaden påverkas av mer restriktiv lagstiftning samt förändrade kundbeteenden skapas nya affärsmöjligheter. Ett exempel på att ligga i framkant som kommer att följas av fler när alltfler branscher påverkas av nya hållbarhetskrav, både från lagstiftare och kunder.

Ett annat bolag med en produkt i tiden är Hoofstep, som tidigare gått igenom acceleratorprogrammet Think. De lanserar under året en sensoruppkopplad grimma för hästövervakning och beteendeanalys. Med tanke på hur hästsport är en miljardindustri med massor av köpstarka kunder både lokalt och globalt, så finns här en stor potential att växa. Ett tydligt exempel på hur digitaliseringens utveckling skapar nya möjligheter till innovativa produkter med stort mervärde.

Även för etablerade aktörer gäller det att hänga med i förändringens tidevarv och ett exempel på detta är att ventilationsjätten Lindab öppnar en innovationshubb i Helsingborg under våren. Hubben drivs som en fristående organisation och ska förutom att arbeta med egna innovationsprojekt erbjuda en startupmiljö för företag i branschen. Att ett stort regionalt företag väljer att lägga sin spjutspetsenhet i staden är glädjande, och är grundat i en större tillgång till kompetens och närhet till existerande startup- och universitetsmiljöer.

Läs gärna senaste Näringsrikt. En översikt över ett antal saker som händer i det lokala näringslivet och frågor kopplade till detta.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08:00 - 17:00

Torsdag: 08:00 - 18:00

Fredag: 08:00 - 17:00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Mejla

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00