Helsingborg värdstad för konferensen Publika parker och trädgårdar 2018

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Torsdag 12 april i Helsingborg är det dags för konferensen Publika parker och trädgårdar med inspirerande nationella och internationella föreläsare. Årets tema är Våga testa nytt! och handlar om hur vi med nydanande och inspirerande inslag och aktiviteter i offentliga park- och stadsmiljöer kan väcka invånarnas nyfikenhet och engagemang.

Konferensen arrangeras för elfte gången och är en populär tradition för personer som jobbar med publika park- och trädgårdsanläggningar och som här kan möta både svenska och internationella kollegor. Arrangörer är Tankesmedjan Movium vid SLU tillsammans med Helsingborgs stad och Malmö stad, som alternerar värdskapet. Under temat Våga testa nytt! bjuder årets värdstad Helsingborg in till inspirerande föreläsningar, erfarenhetsutbyte och kontaktskapande mingel.

– I år handlar konferensen om att våga. Vi lever i en omvärld i ständig förändring och vi behöver alla fundera på hur vi utvecklar våra parker och trädgårdar på bästa sätt. Att testa nya lösningar är såklart lite skrämmande men om vi inte vågar försöka så lyckas vi inte. Jag ser verkligen fram emot att ta del av spännande exempel på nya lösningar från olika delar av Europa, säger konferensens moderator Martin Hadmyr, stadsträdgårdsmästare i Helsingborg.

Helsingborgs stad bidrar med två inslag under konferensen. Framtidschef Micco Grönholm berättar om vikten av att våga göra fel för att hamna rätt och landskapsarkitekterna Johanna Elgström och Sara Schlyter berättar om utvecklingen av Helsingborgs nya havsbad och stadens urbana bad.

Inbjudan med detaljerat program och presentation av alla medverkande finns på Moviums webbplats.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08:00 - 17:00

Torsdag: 08:00 - 18:00

Fredag: 08:00 - 17:00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Mejla

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00