Helsingborg – Sveriges bästa logistikläge

I en nyligen publicerad rapport framgår det att Helsingborgsregionen, tillsammans med Göteborg, tar ledningen som Sveriges bästa logistikläge.

Bild över Långaberga, Helsingborg

Helsingborgsregionen, tillsammans med Göteborg, utses till Sveriges bästa logistikläge enligt årets rankning av tidningen Intelligent Logistik. Denna framgång hyllas som ett resultat av ett långsiktigt samarbete mellan akademin, näringslivet och det offentliga.

”Helsingborg tillsammans med grannkommunernas topplacering i rankningen är ett kvitto på ett långsiktigt samarbete mellan det offentliga, branschen och akademin. Vår starka infrastruktur kombinerat med stadens entreprenörskap bidrar till både arbetstillfällen, utveckling och tillväxt” säger Christian Orsing (M), kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg.

Att Helsingborgsregionen rankas som Sveriges främsta logistikläge understryker betydelsen av stadens investeringar i ökad kapacitet och hållbar logistik.

”Att Helsingborgsregionen är Sveriges bästa logistikläge visar att våra investeringar i ökad kapacitet och hållbar logistik är rätt väg att gå,” säger Bart Steijaert, vd Helsingborgs Hamn.

Priset är en hyllning till de tiotusentals människor som arbetar inom logistiknäringen i Helsingborgsregionen och bidrar till att det är ett av Europas främsta logistiklägen.

Om rankningen

Listan består av 25 lägen och bedöms i sex olika kriterier: yta, flöden/geografi, infrastruktur, kompetens, företagsklimat och mark. I Helsingborgsregionen ingår kommunerna Helsingborg, Åstorp, Ängelholm, Bjuv, Båstad, Klippan och Landskrona. Läs mer på tidningen Intelligent Logistiks webbplats.

Om Helsingborgs prestation 2023

År 2023 belönades Helsingborgs stad för årets logistiketablering i ett samarbete med Greenfood och Skanska, samt i ytterligare ett projekt tillsammans med Nowaste Logistics och Catena.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08:00 - 17:00

Torsdag: 08:00 - 18:00

Fredag: 08:00 - 17:00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Mejla

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00