Helsingborg förbättrar sitt NKI i Löpande insikt

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Helsingborgs företagare ger staden ett bättre betyg på företagsklimatet för år 2017, jämfört med året innan och ökar sitt NKI-värde med tre enheter. I Löpande Insikt mäts företagens nöjdhet med stadens myndighetsarbete kring bygglov, markupplåtelse, miljö- och hälsoskydd, livsmedelskontroll samt serveringstillstånd. Helsingborgs resultat för 2017 blev 72.

NKI (Nöjd-Kund-Index) är en servicemätning som görs i samarbete med Sveriges Kommuner och landsting. Nöjdheten mäts i en skala 0-100. Sedan 2011 har stadens totalbetyg ökat med 11 enheter.

– Ett bra företagsklimat är viktigt för att företag ska kunna växa här och för att vi ska kunna attrahera nya företag till staden. Företagen är avgörande för att skapa nya jobb i Helsingborg. Ett långsiktigt och envist arbete ger nu resultat. Den positiva utvecklingen är ett tydligt kvitto på att vårt arbete för att förbättra myndighetsutövningen har betydelse för stadens företagare, säger Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg.

Undersökningen genomfördes under 2017 och besvarades av 389 Helsingborgsföretagare (58 % av  de tillfrågade). Frågorna berör bland annat myndigheternas service till företagen och handlar bland annat om bemötande och handläggningstider. Stadens tillämpning av lagar och regler med effektivitet och förståelse för företagens vardag finns också med.

– Resultatet grundar sig i att vi gör det här arbetet tillsammans, över förvaltningsgränserna och i samarbete med näringslivet. Det är en riktig laginsats, där vi lär oss av varandra och av andra kommuner. Det här motiverar oss till att jobba ännu mer och ännu närmare företagen, säger Kajsa Olsson, utvecklingsledare.

Läs mer om löpande insikt på SKL..se

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08:00 — 17:00

Torsdag: 08:00 — 18:00

Fredag: 08:00 — 17:00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Mejla

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00