Helsingborg belönas för årets logistiketablering 2023

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

I samband med mässan Logistik och transport i Göteborg belönades Helsingborgs stad samt företagen Greenfood och Nowaste Logistics med priset för bästa logistiketablering. I år var fem företag i final. Utöver de två vinnarna från Helsingborg var även Gymgrossisten, Hemtex och Schenker Logistics nominerade.

Helsingborg belönas för logistiketablering

– Helsingborg har ett av Europas bästa logistiklägen och är en knutpunkt för kritiska varuflöden och transporter, säger Fredrik Wahrolén, näringslivsdirektör i Helsingborgs stad.

Greenfood belönas tillsammans med Skanska och Helsingborgs stad för utbyggnaden av sitt lager på Långeberga. Anläggningen fick särskilt omnämnande för att den ligger i absoluta framkanten inom miljö och energianvändning, med avancerad värmeåtervinning och en av logistikbranschens största och mest effektiva solcellsanläggningar.

Nowaste Logistics belönas tillsammans med Catena och Helsingborgs stad för etableringen av ett nytt högautomatiserat lager i anslutning till tidigare anläggning. I juryns motivering nämns bland annat företagets personalpolitik som präglas av inkludering, omsorg om trivsel och välbefinnande och ambitiös vidareutbildning.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08:00 — 17:00

Torsdag: 08:00 — 18:00

Fredag: 08:00 — 17:00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Mejla

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00