Fler kan lösa arbetsuppgiften – med rätt stöd. Det vill bland andra Anna, Andréas och Helen berätta för dig som arbetsgivare

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Den där känslan när du hittar kemi med någon och skapar en bra balans för att det ska kunna fungera. Den där känslan när du gör skillnad för en person och ser denna växa. Och den där känslan när det fungerar bra och det är ömsesidigt.

Vilken kompetens du än letar efter så finns både resurser och lösningar i din närhet. Att anställa en person med funktionsnedsättning kan kräva mer av dig i form av tid och engagemang, men vinsten är större än du tror.

– Jag har alltid tyckt om att hjälpa andra, det är något jag gjort sedan barndomen i olika sammanhang. Det är inte alltid lätt, men när du hjälpt någon och kan se den personen må bra, är det en enorm kärlek, glädje och energi som fyller ditt hjärta, säger Anna som tillsammans med sin man äger och driver restaurangen Linneaträdgården i utkanten av Helsingborg.

Genom rutiner och stöd kan du lätt anpassa en arbetsplats så att du fullt kan fokusera på din medarbetares kompetens och förmåga i stället för hinder.

Staden genomför en kampanj om att fler kan lösa arbetsuppgifterna

Under perioden 24 april–7 maj (vecka 7– 8) kommer du att möta flertal personer med funktionsnedsättning i en utomhuskampanj. Alla vill visa dig som arbetsgivare att de vill och kan. De vill också visa dig att de är en resurs som alldeles för ofta står utanför arbetsmarknaden, med kompetens, kunskap och förmågor.

– Alla kan göra skillnad, alla kan göra något! Det skapar mycket glädje, tillför nya perspektiv, andra typer av diskussioner, en annan färg helt enkelt. Det blir berikande! Alla är olika och det respekterar vi och värdesätter det högt, säger Helen som äger Fika på Berga.

Vi erbjuder dig stöd

Du kan få hjälp med arbetshjälpmedel, planering av arbetsplatsen och arbetsuppgifter. Du kan även få konsultativt stöd. Vi kan vara med på plats i början av anställningen eller när medarbetaren har jobbat ett tag. Du kan också få ekonomisk ersättning när du anställer en person som behöver extra stöd. Hur mycket du får i ersättning varierar från fall till fall.

– Ta tillvara den kompetens och de resurser som finns. Testa, våga, upptäck deras superkrafter! Alla har dem, varje individ. Du behöver bara hitta och väcka dem, hälsar Andréas som är varuhuschef på XXL vid Välacentrum utanför Helsingborg.

Möt alla och lär dig mer om vilka stöd du kan få. Låt oss titta på just dina kompetensbehov.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08:00 — 17:00

Torsdag: 08:00 — 18:00

Fredag: 08:00 — 17:00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Mejla

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00