Experter inom biokol samlas på en internationell konferens i Helsingborg

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Den 12–15 juni pågår den internationella konferensen ”Biochar Summit 2023” på Clarion Hotel och Congress Sea U i Helsingborg. Under fyra dagar samlas aktörer från näringslivet, offentlig sektor och universitet för att samtala och samarbeta kring användningen av biokol.

Foto: NSR
Foto: NSR

Biokol ses som ett allt viktigare alternativ för att hindra uppvärmningen till 1,5 grader och samtidigt hantera jordens resurser hållbart. Det bidrar till förbättra jorden och har stor potential ur både miljö- och klimataspekt. Biokol kan bidra till att öka jordens bördighet och jordbrukets produktivitet. Nu samlas branschen i Helsingborg för att byta kunskaper och hitta nya möjligheter för ökad användning.

– Vi är väldigt glada över att få välkomna Biochar Summit 2023 till Helsingborg. Med vårt starka fokus på innovation och hållbarhet är vi den perfekta platsen för samtal och diskussioner om hur vi genom ny teknologi kan nå klimatmålen. Ska vi klara den globala omställningen behöver vi utbilda och lära av varandra över landsgränserna, säger Lars Thunberg (KD), kommunalråd och ordförande i beredningen för livskvalitet som samordnar Helsingborgs stads arbete med hållbar utveckling.

Om konferensen

Över 350 deltagare från hela världen kommer att delta, bland annat från Tyskland, Italien, Spanien och Norden. Huvudtalare är klimatexperten Oliver Geden från German Institute for International and Security Affairs. Förutom konferens blir det också workshoppar och studiebesök.

Konferensen hålls i samarbete mellan:

  • Helsingborg stad
  • Nordvästra Skånes Renhållning (NSR)
  • European Biochar Industry, en europeisk branschorganisation
  • Nordic Biochar Network, ett nordiskt forskarnätverk.

Efter konferensen kommer flera av deltagarna att göra en studieresa i Skåne för att lära sig mer om olika teknologier för att producera biokol.

Mer information om konferensen hittar du på webbplatsen Biochar Summit 2023. Här kan du se vilka talare som deltar och vad programmet innehåller. 

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08:00 — 17:00

Torsdag: 08:00 — 18:00

Fredag: 08:00 — 17:00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Mejla

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00