Helsingborg Innovation District – En katalysator för tillväxt och samhällsengagemang 

Helsingborg Innovation District är designat för att gynna såväl det lokala företaget som samhället i stort. Här finns rum för både småföretagaren och den lokala entreprenören att vara med och växa sina verksamheter. Vi talar om ett öppet och inkluderande nätverk som kommer att verka som en katalysator för lokal innovation, främja hållbar tillväxt och skapa nya möjligheter för alla.

Helsingborg Innovation District

Lokalt engagemang och nya möjligheter för alla

Denna långsiktiga satsning kommer att stärka forskning och utveckling, innovationsprocesser och gränsöverskridande partnerskap och samarbeten. Innovationsdistriktet förväntas också generera nya arbetstillfällen och uppmuntra nyutexaminerade studenter från Lunds universitet att stanna kvar i Helsingborg och bidra med sina färdigheter och kunskaper till samhälle och ekonomi, på lokal nivå.

Sammantaget kommer detta att göra Helsingborg ännu mer attraktivt som en plats att bo, leva och arbeta på. Skapandet av nya jobb, investeringar och främjandet av en livlig start-up-arena kommer att bidra till stadens hållbara tillväxt.

Helsingborg Innovation District är ett initiativ från Helsingborgs stad, Lunds universitet, Region Skåne och Sydsvenska Industri- och Handelskammaren, med ett tydligt mål att uppmuntra branschöverskridande samarbeten.

Läs mer om Helsingborg Innovation District här

Invigning

Invigning av Helsingborg Innovation District

Den 29 maj invigdes Helsingborg Innovation District. En betydelsefull milstolpe som Helsingborg nu har nått. En satsning på innovation, samarbete och tillväxt.

Under invigningen presenterades innovationsdistriktets initiativtagare, Lunds universitet, Region Skåne, Sydsvenska Industri- och Handelskammaren och Helsingborgs stad. Representanter från distriktets olika knutpunkter presenterades också.

Ett tema för alla inblandade var vikten av att arbeta tillsammans för att uppnå gemensamma mål. Att ta itu med utmaningar genom innovation är ett mål som skapar politisk enighet och långsiktiga möjligheter till samarbete.

Efter en glittrande öppningsceremoni bjöds publiken på expertkunskap och unika affärsinsikter genom paneldiskussioner ledda av ledare inom sina respektive områden.

Eftermiddagssessioner

Eftermiddagen var fylld av aktiviteter och parallella sessioner över innovationsdistriktets olika knutpunkter, Hetch, RecoLab, Mindpark, Centrum för innovation – Parken och Lunds universitet – Campus Helsingborg. Var och en med fokus på olika aspekter av innovation och hållbar utveckling.

Som avslut på en sensationell dag samlades alla på Scandic Oceanhamnen för att nätverka och diskutera dagens aktiviteter och framtidsutsikter.

Bara början

Invigningen av Helsingborg innovation District är bara början på en spännande resa mot transformation, innovation och hållbar tillväxt.

Besök vår hemsida för att se bilder från eventet och läs mer om allt som redan händer här.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08:00 — 17:00

Torsdag: 08:00 — 18:00

Fredag: 08:00 — 17:00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Mejla

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00