Bygghemma satsar på e-handel i Helsingborg

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Bygghemma Group för över delar av Furniture boxs verksamhet i Stockholm till Trademax i Helsingborg. Furniture box är en av Nordens ledande möbelbutiker på nätet. 2016 omsatte bolaget 425 miljoner.

– Vi har inom Trademax i Helsingborg en effektiv plattform både avseende teknik och organisation som vi nu kan expandera ytterligare genom att flytta delar av Furniturebox verksamhet i Stockholm till Helsingborg, säger Christian Eriksson vd på Trademax.

Christian Eriksson vd för Trademax.

Han lyfter fram att läget i branschen är gynnsamt. Allt fler köper möbler genom ett klick på nätet istället för att besöka en traditionell möbelbutik.

– Vi är ju primärt ett onlineföretag och inom vårt segment som är möbler och heminredning har migrationen från traditionell handel till online precis börjat. Vi har haft en mycket fin tillväxt senaste åren och vi ser ljust på vår framtida tillväxt och expansion, säger Christian Eriksson.

Hur ser era framtidsplaner ut?

– Online är det som gäller framåt. Kunderna vill kunna välja från ett brett sortiment, få snabba leveranser direkt hem till dörren och är mycket prismedvetna. Vi jobbar kontinuerligt på att stärka upp vårt erbjudande ytterligare, med bland annat ökad flexibilitet i hemleverans, högre kundservice och ett bredare sortiment. Vi ser ett fortsatt stort rekryteringsbehov till vårt kontor i Helsingborg och kommer framåt även att utöka vår logistikkapacitet i regionen.

Claes Malmberg är chef för näringslivsutveckling i Helsingborgs stad. Han ser mycket positivt på Furnitures box etablering i Helsingborg och betonar att det  görs flera stora satsningar på e-handel i staden.

– Helsingborg är Sveriges e-handelstätaste stad och vibrerar av digital utveckling. Att  infrastrukturen för logistik är fantastisk stärker också platsen för e-handel. Tillsammans utgör det en mycket bra  utvecklingsmiljö som gör att fler och fler e-handelsföretag väljer att lägga sin bas och utveckling här. Tack vare de satsningar som bland annat görs inom Helsingborgs stad, E-commerce Park of Sweden och den e-handelsinkubator som drivs där finns både undervegetationen och den absoluta toppkompetensen i en och samma stad, säger han.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08:00 - 17:00

Torsdag: 08:00 - 18:00

Fredag: 08:00 - 17:00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Mejla

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00