Ansök om stöd från Evenemangsfonden

Din ansökan om stöd från Evenemangsfonden gör du på nätet. Det är bara föreningar och företag som kan söka. Om du inte är företags- eller föreningskund behöver du först registrera ditt företag/förening. Detta görs i samband med din ansökan. Så fort du fått ett meddelande om att din registrering blivit godkänd kan du gå vidare med din ansökan. Detta kan ta ett par dagar.

För att ansökan ska vara komplett måste du fylla i alla uppgifter som efterfrågas. Ansökan beräknas ta cirka 15-30 minuter att fylla i. Du måste fylla i hela ansökan på en gång.

I slutet av ansökan finns det möjlighet att bifoga filer som exempelvis dokument, filmklipp eller ljudinspelning.

Fyll i din ansökan så specificerat som möjligt. Vid bedömning av evenemang eller möte läggs stor vikt utifrån uppvisad ekonomiskt kalkyl samt hur väl genomtänkt planen för genomförande är. Ansökan till Evenemangsfonden måste vara inne minst tre månader innan planerat möte/evenemang.

Det är viktigt att du är sanningsenlig i uppgifterna du anger i din ansökan, senast tre månader efter det att evenemanget eller mötet avslutats skall redovisning för projektet lämnas in till Evenemangsfonden.

Villkor för att söka stöd från Evenemangsfonden.
Sök stöd från Evenemangsfonden i Rbok.

Fondens syfte

För att utveckla Helsingborg som evenemangs- och turistdestination behövs bland annat ett varierat och rikt evenemangsutbud säkerställas. Detta görs genom värvning av nya evenemang, stöd och utveckling av lokala återkommande evenemang samt produktion av egna evenemang. Syftet är att skapa en bra mix av upplevelser och staden blir då mer attraktiv att leva och verka i.

Fondens uppgift

Evenemangsfondens uppgift är att säkerställa rätt typ av stöd för att önskvärda evenemang och möten ska kunna genomföras i Helsingborg.

Fondens mål

Det långsiktiga målet med Evenemangsfonden är att stärka destinationen och dess konkurrenskraft för att öka antalet besökare med anledning av evenemang och möten i Helsingborg. Det årliga målet är att främst stödja initiativ som anses komplettera evenemangsutbudet i Helsingborg och som samlat förväntas generera en bruttoomsättning på cirka 40 miljoner kronor för näringslivet i Helsingborg.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08:00 — 17:00

Torsdag: 08:00 — 18:00

Fredag: 08:00 — 17:00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Mejla

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00