SUP46 Start-up People of Sweden öppnar nytt kontor i Helsingborg

SUP46 Start-up People of Sweden öppnar ett andra konto i Helsingborg när staden nu bygger sin helt nya techhub.

Prisma blir platsen för det nya kontoret, med inflyttning 2021. Från vänster till höger: David Nilsson Sträng (HETCH), Sonia Kaurah (SUP46), Sebastian Fuchs (SUP46), Peter Danielsson (Kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg

Nyheten kommer i samband med att SUP46 utökar sitt utbud. Målet är att stötta ännu fler entreprenörer och startups i Sverige som är i behov av coachningen, investeringsstödet, partnerskapen, nätverket och gemenskapen som SUP46 erbjuder, kombinerat med behovet för startups att snabbt kunna skala upp och attrahera kompetent arbetskraft.

SUP46 har blivitpartner till satsningen tillsammans med HETCH, grundat av techveteranen och helsingborgaren David Nilsson Sträng, Wihlborgs, och Resurs Banks vd Kenneth Nilsson.

Efter sommaren kommer SUP46 öppna sitt kontor i hjärtat av Helsingborg på Järnvägsgatan 7, bara 100 meter från centralstationen, tills den nya 13 000 kvadratmeter stora kontorsbyggnaden Prisma öppnar i Oceanhamnen i 2021.

Vill du bli medarbetarnas och kundernas förstahandsval imorgon?

Familjen Helsingborg och Ängelholm Helsingborg Airport bjuder in till frukostmöte där ni får inspiration, modeller och tips för hur ni kan bli drömarbetsgivaren.

Svante Randlert är en av landets, Nordens och Europas mest anlitade föreläsare när det kommer till att attrahera, engagera och utveckla rätt medarbetare till rätt plats.

Den 6 september är ni välkomna till Ängelholm Helsingborg Airport för frukostmingel med andra företag i regionen och föreläsning av Svante.

Läs mer och anmäl dig via invajo.com.

Sök stöd för ditt företags digitaliseringsresa

Som företagare i Skåne kan man söka upp till 250 000 kronor för att förbereda och genomföra en satsning på digitalisering av verksamheten. Digitaliseringen kan ske genom att till exempel förändra företagens verksamhet, process eller organisation.

Det kan handla om allt från att ta fram en digital strategi kopplad till affärsplanen till att identifiera nya affärsmodeller och effektivisera digitala processer och system. Sista ansökningsdag är den 23 augusti.

Läs mer på utveckling.skane.se.

Yrkes-SM kommer till Helsingborg 2020

Yrkes-SM kommer till Helsingborg den 22-24 april 2020 och är ett samarbete mellan Familjen Helsingborg och WorldSkills. Ta tillfället i akt och visa upp er verksamhet samtidigt som ni träffar ungdomar och bidrar till att säkra den framtida kompetensförsörjningen.

Yrkes-SM är Sveriges största satsning för att öka intresset och rekryteringen till yrkesutbildningar och förväntas locka upp till 30 000 besökare. Yrkes-SM är ett stort och innehållsrikt tävlings- och uppvisningsarrangemang där hundratals yrkesskickliga ungdomar tävlar och mäter sina krafter mot varandra inom ett 50-tal yrken. Under tre intensiva dagar erbjuds skolor och allmänhet besöka evenemanget för att få möjligheten att titta, fråga och själva få prova på olika yrken.

Läs mer om hur ni kan engagera er. Yrkes-SM 2020, pdf 204 Kb.

Läs mer på yrkessm.se.

Anmäl ditt företag till höstens WorkWalk

Den 26 november är det återigen dags för WorkWalk och vi behöver er. Elever i årskurs åtta och nio samt arbetssökande kommer att bjudas in för att ge en bättre inblick i Helsingborgs näringsliv och visa vilka framtida möjligheter det finns inom olika yrken.

Syftet är att öka intresset för yrken som kräver yrkesutbildning och säkra en långsiktig kompetensförsörjning för företag  i Helsingborg. Besökarna kommer att vandra mellan företag under WorkWalk prova på olika aktiviteter och arbetsmoment på företagen. WorkWalk arrangeras för andra gången i samarbete med näringslivet, Arbetsförmedlingen och Helsingborgs stad.

Ta chansen att träffa morgondagens arbetskraft och visa upp er verksamhet. Målet är att erbjuda 700 elever en plats!

Anmäl ert intresse till: emma.franklandgren@helsingborg.se

Föranmäl dig till HBG TALKS

HBG Talks är ett av nordväst Skånes mest uppskattade näringslivsevent med cirka 600 deltagare varje år. Temat för i år är ”Plötsligt händer det – milstolpar och vändpunkter”.

Det handlar om händelser som är eller har varit helt avgörande för det fortsatta förloppet. Fantastiska vändpunkter och ödesdigra misstag för företag, människor och karriärer. Hbg Talks äger rum 9 oktober. Föranmäl  dig redan idag!

Läs mer på hbgtalks.se.

Nu finns ett nytt magasin om näringslivet

Nu lanserar vi WORK Helsingborg, magasinet för och om näringslivet i Helsingborg. Med WORK vill vi visa mångfalden, dynamiken och växtkraften i näringslivet

– Jag kommer från en marknads- och säljbakgrund så jag vet vikten av synlighet. Jag tror på att lyfta fram och berätta om goda exempel, intressanta människor och livsöden, spännande företagsidéer och nyttiga  fakta för att inspirera och sprida kunskap om Helsingborgs företag, säger Annette Melander Berg, näringslivsdirektör i Helsingborgs stad.

Sedan hon började som näringslivsdirektör i augusti förra året har hon gjort många företagsbesök, och ser det som en förmån att få inblick i och kunskap om olika branscher, och att ta del av olika  företags utmaningar och framtidsplaner.

– Det ger mig otroligt med energi och inspiration att fortsätta arbeta med att skapa bra förutsättningar för företagande i Helsingborg, säger Annette Melander Berg.

I WORK bjuder vi in dig till ett antal spännande företagsbesök, som vi hoppas ska ge både ny kunskap och inspiration. Möt till exempel Carin Stoeckmann på Byggmästarn och Marcus Wikström på Maria Nila som båda berättar om sin familje- och företagarresa. Resor väl värda att följa med på.

I Helsingborg finns både stora globala företag, typiska tillväxtföretag och flera intressanta branschkluster.

– Många vet nog att vi är starka inom handel och logistik, men vi ligger också mycket långt fram inom till exempel hållbarhet och arbetet med cirkulär ekonomi. Företag  som ligger i framkant inom detta område kan du också läsa om i detta nummer av WORK, säger Annette Melander Berg.

Hennes förhoppning är att genom WORK visa upp mångfalden, dynamiken och växtkraften i näringslivet i Helsingborg.

– Genom att berätta om företagsamma människor som gör skillnad på olika sätt, vill vi  inspirera andra att vilja verka och arbeta i Helsingborg. Varför inte i nya spännande kvarteret Oceanhamnen, som vi djupdyker i på sidan 42?

PS. Saknar du någon företagsam människa i detta nummer av WORK som vi borde intervjua? Tipsa oss på work@helsingborg.se

Hjälp oss att ta fram stadens nya näringslivsstrategi

Under 2019 kommer Helsingborgs stad att ta fram en ny Näringslivsstrategi för perioden 2020-2024. Vi vill veta vad som är viktigt för dig som företagare i Helsingborg.

Hjälp oss med genom att berätta vilka som är dina tre största framtidsutmaningar i ditt företag.

Vill du veta mer? Kontakta projektledare kajsa.olsson@helsingborg eller claes.malmberg@helsingborg.se för mer information.

Vill ditt företag ha en pendlarbuss mellan Malmö och Helsingborg?

Har ert företag medarbetare som bor i Malmö eller Lund? Är ni trötta på förseningar och strul i kollektivtrafiken?

Just nu undersöker vi, i samarbete med några av Helsingborgs företag, intresset kring en pendlarbuss mellan Malmö och Helsingborg. Om det låter intressant – hör av er till Emma Frank Landgren Emma.FrankLandgren@helsingborg.se och berätta om era behov. (Observera att vi i nuläget enbart undersöker intresset.)