Vi bryr oss om er företag. När omvärlden ser ut som den gör kan det vara svårt att navigera och planera för inte bara framtiden, utan även för nästkommande månader. Vilken stöd och hjälp kan man få när elpriserna skenar? Var ska jag som företag vända mig? Kanske ska man se detta som en möjlighet att ställa om till att bli mer klimat- och energismart, för både dig som företag och nästa generation.

Vi har valt att samla all hjälp och information på denna sidan. Så fort det dyker upp mer kommer du finna informationen på denna sidan. Saknar du något som du vill tipsa om? Skriv till oss på dennis.camitz@helsingborg.se!

Elstöd för företag

Den 6 mars öppnas ansökningsperioden för elkostnadsstöd för elintensiva företag. Företaget räknas som elintensivt om det hade en elanvändning på minst 0,015 kilowattimmar per omsatt krona under 2021.

Senaste nytt – Företagsakuten

Energipriserna i södra Sverige har skjutit i höjden. För att minska de ekonomiska konsekvenserna för näringslivet finns stöd och rådgivning nationellt, regionalt och lokalt. Här samlar Region Skåne aktuell information till företag.

Energibesparing

Svenskt näringslivs elkrisseminarium

Svenska företag efterlyser information om situationen i elsystemet, om vilka aktörer som har ansvar för vilka delar och vad man själv kan göra som företagare.

Inga evenemang hittades

Övrigt

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08:00 - 17:00

Torsdag: 08:00 - 18:00

Fredag: 08:00 - 17:00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Mejla

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00