Veteran-VM i badminton till Helsingborg 2015

Nu är det klart att Veteran-VM i badminton avgörs i september 2015 i Helsingborg. Tävlingen kommer att äga rum på Helsingborg Arena.

Svenska Badmintonförbundet har med stöd av Helsingborgs stad och Event in Skåne (Region Skånes Eventbolag) arbetat för att få Veteran-VM till Helsingborg. Igår torsdag presenterade de tre parterna upplägget för Badminton World Federation (BWF) i Aten, Grekland. Kort därefter kom det glädjande beskedet att Helsingborg står som arrangör för Veteran-VM 2015.

Deltagarantalet i Veteran–VM har stadigt ökat, i årets VBadmintoneteran-VM i Turkiet deltog cirka 900 spelare. Det beräknas att över 1000 spelare från ett femtiotal länder kommer till Veteran-VM i Helsingborg 2015 under en veckas tid.

– Veteran-VM är ett fantastiskt evenemang med många tillresande som inte bara kommer att spela badminton utan också uppleva Helsingborg och Skåne under en vecka. Vi kan också räkna med flera medföljande till spelarna som har tid att turista i staden och regionen. Evenemanget gynnar därför inte enbart svensk badminton utan blir även ett lyft för besöksnäringen i Helsingborg, säger Johan Lundell, ansvarig för evenemang i Helsingborgs stad.