Upplev världstennis på plats i Helsingborg Arena

Den 7-8 februari går startskottet för Fed Cup i Helsingborg Arena. Det svenska damlandslaget i tennis ställs då mot Schweiz.

Det svenska damlandslaget i tennis är idag ett av världens 16 främsta i sin sport och därmed ett av Sveriges mest framgångsrika damlandslag. I Fed Cup, VM för landslag, spelar Sverige i World Group II med sikte på att avancera till den högsta divisionen där de åtta bästa lagen deltar.

Sverige har tidigare spelat ett antal Davis Cup- och Fed Cup-matcher i Helsingborg. I februari återvänder damlandslaget till staden, men den här gången blir det spel i Helsingborg Arena – en av Sveriges modernaste multisportsarenor. Arenan rymmer 4 500 åskådare och underlaget är hardcourt.

Med tre spelare på topp 100 har Schweiz en stark och intressant trupp. 17-åriga stjärnskottet Belinda Bencic nådde kvartsfinal i US Open och är given i det schweiziska laget. Hon kan få sällskap av Martina Hingis, som inte har spelat en Fed Cup-match sedan 1998. Den tidigare världsettan har gjort comeback i dubbel och var finalist i den senaste Grand Slam-tävlingen i New York.

– Mina tjejer spelade väldigt bra sist i Lidköping mot Thailand och vann alla matcher övertygande så jag hoppas att ännu en match på hemmaplan kan inspirera till en bra helg med vinst i februari, avslutar Lars-Anders Wahlgren.

Schweiz leder inbördes möten med 3–2 och vann det senaste mötet på hemmaplan 2011.