Stor tennistävling kommer till Helsingborg

Det svenska Fed Cup-laget återvänder till Helsingborg för nya drabbningar. Den 7–8 februari 2015 tar Sverige emot Schweiz i öppningsmatchen i World Group 2.

 
I februari återvänder damlandslaget till Helsingborg. Men den här gången blir det spel i Helsingborg Arena – en av Sveriges modernaste multisportsarenor. Det finns plats för 4 500 åskådare och underlaget är hardcourt.
 
– Vi är glada att åter igen stå som värd för en Fed Cup-match och för första gången i Helsingborg Arena. Det starka tennisintresset i Helsingborg kommer förhoppningsvis innebära att matchen blir välbesökt och att de svenska spelarna får ett starkt stöd, säger Johan Lundell, evenemangsansvarig Helsingborgs Stad.

– Jag minns matcherna i Helsingborg mot Kina och Ukraina som båda var spännande till sista bollen. Då har jag suttit på läktaren och tittat men får nu äran att sitta på bänken nära mina spelare och coacha. Det kommer att kännas speciellt på hemmaplan i den nya fina arenan, säger förbundskapten Lars Anders Wahlgren.
 
Schweiz har tre spelare på topp 100 och truppen är lika stark som intressant. 17-åriga stjärnskottet Belinda Bencic nådde kvartsfinal i US Open och är given i det schweiziska laget. Hon kan få sällskap av Martina Hingis, som inte har spelat en Fed Cup-match sedan 1998. Den tidigare världsettan har gjort comeback i dubbel och var finalist i den senaste Grand Slam-tävlingen i New York.

– Mina tjejer spelade väldigt bra sist i Lidköping mot Thailand och vann alla matcher övertygande så jag hoppas att ännu en match på hemmaplan kan inspirera till en bra helg med vinst i februari, säger Lars-Anders Wahlgren.
 
Schweiz leder inbördes möten med 3–2 och vann det senaste mötet på hemmaplan 2011.