Melodifestivalens Andra chansen klär Helsingborg i glitter och glamour

Musikälskande Helsingborg tar emot Melodifestivalen och staden kläs in i glädje, sång, glitter och glamour. Men även en bit nostalgi och oväntade vyer smyger sig in i utsmyckningen inför Andra chansen i Helsingborg Arena den 6-7 mars.

Få har väl missat att Melodifestivalen kommer till Helsingborg och Helsingborg Arena den 6-7 mars. Inför Sveriges största folkfest kommer Helsingborg att klä upp sig för Andra chansen och staden kommer fyllas av glädje, allsång, Minimello och fler spektakulära händelser och utsmyckande.

Minimello är barnens egen Melodifestival som gör stora Melodifestivalen sällskap på turnén runt om i landet. Det är barnens artister, skapade av toarullar, som tävlar med riktiga bidrag. Den 7 mars klockan 11-14 på Helsingborgs Stadsteater får barnen träffa programledaren Ylva och lämna över sina toarullartister.

Dessutom kommer David Lindgren vara på plats mellan klockan 14-16 för att söka barn som älskar att sjunga och dansa till Barnkanalens nya storsatsning med premiär i höst. Det blir ett showtävlingsprogram där barn mellan 6-12 år gör fria tolkningar av sina favoritlåtar.

Det är inte bara barnens musikintresse som tar plats inför Andra chansen. Helsingborgarnas förkärlek till musik lyser igenom och intresset för Melodifestivalen är stort. Lördagens biljetter sålde slut samma dag och även biljetterna till matinéföreställningen är slutsålda.

Max Granström, VD för det nybildade bolaget Helsingborg Arena och Scen, säger att många stora musikartister har börjat sin bana i Helsingborg, och många återkommer regelbundet under sin karriär hit för konserter och shower, såväl inomhus som utomhus.

– Melodifestivalen känns på det sättet som ett evenemang med närmast naturlig hemvist i staden. Många har väntat på detta och det är fint att det nu äntligen blir av.

Att husera Sveriges största folkfest kräver mycket planering men det är den positiva inställningen som evenemanget möts med som också driver det framåt. Det är många som tar initiativ och hela staden har engagerats, från Stadsbyggnadsförvaltningen till Citysamverkan och Stadsteatern.

-Helsingborg har tagit emot Melodifestivalen med öppna armar vilket skapar en fantastisk energi. Vi kommer klä Helsingborg i en överraskande och glad dräkt inför Andra chansen, det kommer finnas något för både stora och små, säger Helen von Platen, projektledare.

Det finns fortfarande möjlighet att se Sveriges största folkfest live på genrepet den 6 mars på Helsingborg Arena.