Lyckat evenemangsår kröns med Melodifestivalen

År 2014 blev ett av de hittills mest framgångsrika för Helsingborgs stads evenemangsenhet. Och den positiva trenden fortsätter. Idag kom beskedet att Melodifestivalens deltävling ”Andra chansen” äger rum på Helsingborg Arena i mars 2015.

-Det är mycket glädjande att vi får förtroendet. Vi ser det som ett bevis för att vi har kapacitet och en organisation för att ta emot ett evenemang av den här kalibern, säger Johan Lundell, evenemangsansvarig i Helsingborgs stad.

Under 2014 har över stora evenemang ägt rum i staden, bland annat SM i bordtennis, Bibu (scenkonstbiennal för barn och unga), EUROGYM med 5 000 gymnaster från hela Europa, Ortopediveckan, Helsingborg Open och Helsingborg Marathon.

Under nästa år kan vi utöver Melodifestivalen se fram emot Riksidrottsmötet, folkdansfestivalen Europeade och veteran-VM i badminton.

– Det betyder mycket för både näringslivet och Helsingborgs attraktivitet att staden är värd för olika evenemang. Förutom att det ger intäkter till det lokala näringslivet ger det puls och rörelse i staden, avslutar Johan Lundell.

Melodifestivalen blir en kick-start för det nya evenemangsbolaget som inrättas 1 januari 2015. I bolaget ingår bland andra evenemangsenheten.

Helsingborgs stads evenemangsenhet arbetar aktivt för att fler och större evenemang och kongresser förläggs i Helsingborg.