Ladies Circle gynnade vårt näringsliv!

Helsingborg stod i somras som värdstad när den internationella organisationen för Ladies Circle hade sitt årsmöte i Helsingborg.

Helsingborg stod i somras som värdstad när den internationella organisationen Ladies Circle hade sitt årsmöte i Helsingborg. 600 kvinnor från 35 länder deltog i mötet som startade med en invigning i Mariakyrkan där stadens borgmästare Carin Wredström deltog. Därefter gick samtliga kvinnor i parad genom Helsingborgs gator klädda i folkdräkt.

Årsmötet ägde rum på Helsingborg Konserthus. Dagen efter dukades det upp till galabankett och Sundspärlan dukade dagen efter upp till bankett för de galaklädda kvinnorna.

Enligt undersökning gjord av Rubin Resarch, på uppdrag av Evenemangsanheten, framgick att deltagarna konsumerades totalt 5,8 miljoner under sina dagar i Helsingborg. Av den totala summan stod 1,5 miljoner för boende (92% bodde på hotell) och resterande 4,3 miljoner spenaderades i våra butiker och på restauranger. 

Ladies Circle är ett nätverk för kvinnor under 45 år och är ungefär 13 000 medlemmar i världen. I Sverige finns det 150 klubbar och 1 800 medlemmar. Tanken är att knyta ihop kvinnor både privat och i arbete.