Hx växer med flera akter

Nu är stora delar av programmet för årets Hx satt. Nya namn inom musiken är Silvana Imam och Norlie & KKV. Det blir även två kvällar med Osignat inne på The Tivoli i samarbete med Studiefrämjandet och Megamusik.

Silvana Imams normbrytande musik som kastar lyssnaren mellan socialkonstruktivismens orättvisor och livets känslostunder har sedan debutalbumet Rekviem 2013 en av de mest framträdande gestalterna på den svenska hiphopscenen. Den stockholmsbaserade hiphop-duon Norlie & KKV har sedan 2011 fått stor uppmärksamhet på den svenska musikscenen och skapade en nisch för sig själva med sitt eget sound byggt på rap-verser, smittsamma melodiösa pop-refränger och ärliga texter.

– Både Silvana Imam och Norlie & KKV blir ett bra komplement till den bokade musiken för Hx, som rör sig mer åt pop-hållet. Hx är inget renodlat musikevenemang, men vi är väldigt nöjda att kunna presentera detta för besökarna, säger Daniel Nilsson, projektledare.

Även konceptet Osignat presenteras och har två musikscener med lokala band inne på The Tivoli. Några av akterna är The White Raven, Ursprunget och A Case of Monday.

– Det känns extra kul att kunna presentera detta eftersom Hx jobbar för att lyfta det lokala. Med all den talang vi har här känns det otroligt rätt.

Det finns också andra nyheter i programmet. Stadsparken som har ett sagotema kommer att bjuda på Alice i Underlandet-skådespel, det kommer finnas musik, fika och bio. Parkens inriktning går i familjens tecken. På Hamntorget kommer den bilintresserade att hitta hem, det kommer finnas radiostyrda bilar, Go Kart, radiobilar och Bilkåren finns på plats.

– Hx är inget renodlat musikevenemang och vi vill att alla ska kunna hitta sina favoriter under evenemanget, om det så är inom kultur, sport eller musik. Stora delar av programmet är klart, men vi kommer släppa de sista bitarna i augusti, säger Daniel Nilsson.

Andra nyheter i programmet

Medeltidsområdet
Under helgen blir det riddarspel och en medeltida värld växer fram. Lär dig baka bröd, ponnyridning och bågskytte är några av sakerna man kan prova på.

Ångfärjan
35 lokala aktörer kommer finnas på plats för att visa upp sina verksamheter. Här kan man prova på allt från dykning till dans. Det blir också Sverigefinal i 3×3 basket hela helgen.

Sundstorget
I mitten av torget bjuder Hx tillsammans med Helsingborg Bryggeri på en lounge med matlagningstävlingar och musikuppträdanden. Runt området finns en hantverksmarknad.

Henry Dunkers Plats
På fredagen blir det dansband med Black Jack och Claes Lövgrens. På lördagen gör Kulijuli ett gästspel och på kvällen drar Pop60 igång. På söndagen blir det härlig stämning tillsammans med GladJazz.

Läs mer på Hx.se >