Hx – Helsingborgs nya evenemang

Den 29-31augusti 2014 kommer Helsingborg att fyllas med kulturupplevelser, idrottsaktiviteter och musikarrangemang. Programmet för Hx kommer att byggas tillsammans med föreningar, organisationer och näringslivet i staden.

Den 29-31 augusti nästa år är det premiär för Hx, Helsingborgs nya evenemang. Hx ska ta sin utgångspunkt i det lokala Helsingborg och  arrangeras i samarbete med stadens idrotts- och fritidsliv samt kultur- och musikverksamheter.

– Evenemangets innehåll ska skapas av helsingborgare för helsingborgare. Därför kommer vi att ta fram stora delar av programmet tillsammans med föreningar, organisationer och näringslivet i staden. Vi ska inte addera särskilt många verksamheter till stadsrummet, vi ska lyfta fram de som redan finns här, säger Daniel Nilsson, projektledare för Hx.

Planeringsarbetet för Hx inleddes under september månad 2013 inom Helsingborgs stads evenemangsenhet och kommer att vara ett årligen återkommande evenemang.

– Satsningen på Hx kommer stärka både attraktionskraften och bilden av Helsingborg som en livfull destination. Ambitionen är att låta evenemanget utvecklas utifrån Helsingborgs unika fördelar och inom fyra år är jag övertygad om att Hx är ett av Sveriges mest omtalade och välbesökta evenemang, säger Johan Lundell, chef för evenemangsenheten i Helsingborgs stad.

Vill ni vara med och göra Hx till ett evenemang utöver det vanliga? Skicka ett mail till hx@helsingborg.se

Läs mer på Hx webbplats

För mer information kontakta:
Daniel Nilsson, projektledare Evenemang
0729-74 75 58, daniel.nilsson@helsingborg.se
Johan Lundell, Evenemangschef i Helsingborgs stad
0768-899 158, johan.lundell@helsingborg.se