Helsingborg Open, ny stortävling på damernas Europatour

Helsingborg och Sverige får 2013 en ny stortävling i golf. Helsingborg Open kommer de närmaste tre åren att spelas på Vasatorps golfklubbs Tournament course och ingå i Ladies European Tour (LET).

Tävlingen går av stapeln den 5-8 september nästa år, spelas som slagspel över 72 hål och prissumman 2013 blir 250 000 euro. Helsingborg Open spelas veckan innan årets sista major Evian Tournament i Frankrike vilket ger goda förutsättningar för ett starkt startfält.

– Vi räknar med att det kommer ett stort antal spelare från hela världen och att tävlingen kommer besökas av ungefär 30 000 personer. En tävling av denna dignitet ökar vår destinations attraktivitet och skapar goda framtida möjligheter till fler internationella evenemang. Vi har arbetat aktivt tillsammans med Svenska Golfförbundet och Vasatorp GK för att göra tävlingen möjlig och få tillbaka Sverige på damernas största tour i Europa. När vi nu är i mål är vi stolta och glada över att få sätta Helsingborg på kartan för internationella golftävlingar och få visa upp vår vackra stad säger Johan Lundell evenemangsansvarig i Helsingborgs stad.

Sverige har inte haft någon topptävling på damsidan sedan Scandinavian TPC 2008 men har en lång tradition av stortävlingar sedan 1995. Vasatorps golfklubb där Helsingborg Open kommer spelas invigdes 1973, har 54 hål fördelat på 4 banor och ligger 7 km utanför Helsingborg. Vasatorps Tournament course är en mästerskapsbana med linkskaraktär. Banan har sex tees per hål och är 6 700 meter från bakersta tee.