Helsingborg Open behåller speldatum

Helsingborg Open i golf blev framgångsrikt både publikt och idrottsligt. Under de fyra tävlingsdagarna kom drygt 24 500 besökare för att se världseliten i golf spela på Vasatorps GK. Nu är det klart att tävlingen behåller sitt tävlingsdatum vecka 36, 4-7 september.

Helsingborg Open blev Sveriges comeback på damernas Europatour som inte sett en svensk tävling sedan 2008. Spelare, partners, publik och arrangörer är nöjda. Tävlingen seglade direkt upp som den rankingmässigt tredje största i Europa med Solheim Cup-stjärnorna Caroline Hedwall och Anna Nordqvist, samt världsspelare som IK Kim, Christina Kim och Laura Davies i startfältet.

Även Helsingborgs stad och Region Skåne är nöjda med det intresse som evenemanget har fått och hur det har lyft fram destinationen Helsingborg. Vasatorps GK har fått möjlighet att både nationellt och internationellt via TV-produktionen visa sin Tournamnet Course.

– Det var en bra tävling som gav inte minst medial uppmärksamhet till Helsingborg och Skåne. Vi ser framemot nästa år och att tillsammans med Svenska Golfförbundet och övriga intressenter lyfta evenemanget och engagemanget ytterligare ett steg, säger Johan Lundell, ansvarig för evenemang i Helsingborgs stad.

Läs mer om Helsingborg Open på www.helsingborgopen.com.