Helsingborg Marathon

Första upplagan av Helsingborg Marathon kommer att äga rum 13 september 2014. Loppet kommer att erbjuda deltagarna en stor variation i både underlag och miljö, kuststräckan och dess naturliga landborg är unik i marathonsammanhang.

Sverige har fått ett nytt långdistanslopp – Helsingborg Marathon. Bra och omväxlande maratonlopp är efterfrågade och attraktiva i den växande gruppen långdistanstränade löpare. Banan i Helsingborg är varierande och upplevelserik.

Helsingborg Marathon föddes som en idé om att skapa ett maratonlopp med potential att bli ett av Nordens största och roligaste. Den 13 september 2014 planeras första start.

– Vår ambition är att alla; löpare, publik, funktionärer och sponsorer ska få en oförglömlig upplevelse, berättar Andreas Gartmyr och Simon Wikstrand, skapare av Helsingborg Marathon.

Premiären för Helsingborg Marathon är planerad till lördag 13 september 2014. Första loppet kommer även att omfatta en maratonstafett för lag med fyra löpare. Inför kommande lopp finns redan planer på att parallellt med Helsingborg Marathon arrangera en halvmaraton.

– Helsingborg Marathon är ett fantastisk lopp där vår destination med sitt breda utbud används på ett mycket tilltalande sätt, säger Helsingborg stads evenemangschef Johan Lundell.