Här hittar du fakta och biljetter till sommarens Europeade

Sedan 1964 har folkdans- och musikfestivalen Europeade hållits i olika städer i Europa. I sommar genomförs festivalen för första gången i Sverige – nämligen i Helsingborg. Under veckan kan du uppleva dans, musik, mat, dryck, fest, och framförallt – kulturer från olika delar av Europa.

Under veckan 5 till 9 augusti äger dans- och musikuppvisningarna  rum runt om i Helsingborg. Den stora scenen finner du på Henry Dunkers Plats och på Sundstorget finns Europeade Forum, festivalens knutpunkt. Här kan du strosa bland hantverksmarknaden, titta på fotoutställning och på lördagen kan du här även uppleva Bondens Egen Marknad.

Det mesta under Europeade är gratis för alla, men till invignings- och avslutningsceremonin, samt konserten med europeisk folkmusik i Helsingborg Arena säljer vi ett begränsat antal biljetter.

Invigningsceremonin – torsdag den 6 augusti kl. 19.00 – 22.00

Under invigningen av den 52:e festivalen bjuds det på dans och musik från olika hörn av Europa. Det blir en fest för både ögon och öron – allt samlat under ett och samma tak.

Körkonsert med europeisk folkmusik – fredag den 7 augusti kl. 19.00 – 22.00

Under konserten samlas körer och musikgrupper från hela Europa för en magisk kväll i gemenskapens tecken.

Avslutningsceremoni – söndag den 9 augusti kl.15.00 – 18.00

Vi avslutar veckan med en ordentlig ceremoni i Helsingborg Arena. Liksom under resten av veckan går temat i musikens och dansens tecken. Under avslutningen lämnas dessutom Europeade över till nästa värdnation.

Köp dina biljetter på Ticnet>