Europeade – Europas största folkdans- och musikfestival till Helsingborg 2015

Den 5-9 augusti 2015 kommer Europas största festival med temat folkdans och folkmusik till Helsingborg. Under fem dagar kommer upp emot 4500 folkdansare besöka Helsingborg för att dansa och spela folkmusik. Staden blir en plats för dans och musik, pampig invigning, parad genom staden och mycket folk i rörelse!

Europeade hölls för första gången i Antwerpen år 1964. Syftet med evenemanget är att skapa ett enat Europa genom att utveckla sin unika kultur med respekt för andras. Detta firas och uppmärksammas varje sommar i samband med festivalen, som arrangeras i en ny europeisk stad varje år.

Vanligtvis gästas Europeade av ca 5000 deltagare, alla i sina traditionella folkdräkter. Deltagarna kommer övernatta i Helsingborgs skolor och under alla dagarna delta i ett program fyllt med dans, musik, parad, invigning och många uppträdanden i stadsrummet.

För besökare och deltagare kommer ”Europeade Forum” hållas under alla dagarna på Sundstorget i anslutning till den stora scenen. Där kommer det finnas utställningsplatser, workshops och försäljning av hantverk och olika delikatesser.

Läs mer om Europeade i Helsingborg här: www.europeade2015.com eller www.facebook.com/europeade2015