800 judofantaster till Helsingborg

Helsingborg fortsätter att ta hem stora evenemang. Under en vecka i juni 2016 tävlar judoutövare från hela Europa i veteran-EM.

Judo är en stor och dynamisk kampsport som ställer höga krav på både kropp och psyke. Det är också en av världens största veteransporter och som åskådare får man uppleva högklassig judo under ett veteran-EM.

– Veteran-EM i judo är det fjärde internationella mästerskapet som vi har värvat till Helsingborg på kort tid. Veteranevenemang är mycket positivt för det lokala näringslivet då vi kan räkna med många medföljande till de tävlande som har möjlighet att turista i vår region, säger Johan Lundell, evenemangsansvarig i Helsingborgs stad.

Till veteran-EM kommer cirka 800 tävlande, kvinnor och män, i åldrarna 30 år och uppåt från mer än 20 olika länder för att tävla både individuellt och i lag. Tävlingarna kommer att äga rum på Helsingborg Arena och vara öppna för alla som vill komma och titta. Arrangörer för veteran-EM i judo 2016 är Svenska Judoförbundet tillsammans med Helsingborgs Judoklubb och JudoSyd. Helsingborgs stad och Region Skåne är samarbetspartners.