Så påverkar studentutspringet trafiken i Helsingborg

Fredag 9 juni är en lyckans dag för många när det står studentfirande på schemat i Helsingborg. Det är en festlig tillställning, men den innebär en del förändringar i trafiken. Du kan till exempel inte köra in i eller ut från city klockan 14:00-17:00.

Så påverkas du

  • Du kan inte köra bil i city mellan klockan 14:00 och 17:00. Det innebär att du varken kan köra ut från eller in i centrum under den här tiden. Avstängningen gäller hela området väster om Drottninggatan, från Hälsovägen i norr till Kungstorget i söder. Även angränsande gator öster om Drottninggatan berörs.
  • Tänk på att du alltså inte kan köra ut klockan 14:00-17:00 om du har din bil parkerad inom det avstängda området.
  • Under hela fredagen är det förbjudet att stanna längs vägar där studentflaken kommer att köra. Det gäller bland annat Kungsgatan, Hamntorget, Roskildegatan, Stortorget samt Billeplatsen.
  • Ta gärna buss eller tåg om du har ärenden till eller från stan. Bussarna går som vanligt genom stan, men räkna med vissa förseningar under tiden det är som mest människor i rörelse.
  • Dig som kör bil hänvisar vi till de parkeringar som finns strax utanför city. Vi har markerat några av dem i kartan nedan, i övrigt se Helsingborgs parkeringskarta.

MC-poliser och volontärer finns på plats för att leda studentflak och hjälpa övriga trafikanter att hitta lämplig väg.