Helsingborgs stad satsar för ett växande näringsliv

Business Helsingborg är stadens nya näringslivssatsning. Med proaktivt arbete, ny sajt och nya samarbetsformer ska fler investeringar och företag etableras i Helsingborg.

Målet med Business Helsingborg är tillväxt, fler arbetstillfällen och därmed resurser till en ökad välfärd. Vägen dit går via nya arbetssätt och utvecklade samarbeten med det lokala näringslivet.

Också marknadsbearbetningen inom olika målgrupper växlas upp. Det syns  i den nya webbplatsen businesshelsingborg.se som har ett tydligt näringslivsperspektiv.

– Med Business Helsingborg lyfter vi fram olika kommersiella möjligheter som finns här. Vi vill att fler ska vara med och utveckla staden vidare tillsammans med oss. Helsingborgs styrkor behöver synas i de större sammanhangen, till exempel i samarbete med organisationer som Invest in Skåne som har fokus på den internationella marknaden, säger Claes Malmberg.

Ett direkt resultat av satsningen är värvningen av e-handelskonferensen Emeet. I april nästa år samlas cirka 300 e-handlare, underleverantörer och andra intressenter som verkar för starkare e-handel i Sverige. Arbetet med Business Helsingborg, samt att staden har en stark position inom e-handel, bidrog till att arrangörerna valde Helsingborg.

Läs mer om businesshelsingborg.com