De ska driva den nya hotell- och kongressanläggningen

Nu är det klart. Det blir företaget Nordic Choice Hotels som ska driva den nya hotell- och kongressanläggningen i centrala Helsingborg. Byggstart sker under 2016 och anläggningen planeras stå klar i början av år 2020.

Hotellet kommer ha 250 rum och kongressanläggningen får en kapacitet på fler än 1 300 deltagare. Anläggningen rymmer också ett flertal konferensrum, restauranger och café. De är byggherren Midroc som tecknat ett långsiktigt avtal med Nordic Choice Hotel. Clarion Hotel blir operatör för verksamheten.

– Det är mycket glädjande att det blir Nordic Choice Hotels som kommer driva den nya anläggningen. Satsningen kommer vara positiv för stadens besöksnäring, vilket både direkt och indirekt kommer att skapa nya jobb, inte minst för unga. Dessutom kommer projektet bidra till ett tryggare och mer levande city, säger Peter Danielsson, (M) kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg.

Ångfärjestationen med The Tivoli flyttar under våren till den utbyggda kajen bredvid Tullhuset. På området mellan kongressanläggningens entré och the Tivoli planerar staden en park för umgänge, lek, evenemang och konserter.

– Helsingborg är en mycket attraktiv stad som många vill besöka, övernatta och konferera i. Här kommer vi att utveckla en inbjudande mötesplats, en ny plats att vistas och umgås på som är tänkt att inspirera människor att förverkliga sina idéer. Med Nordic Choice Hotels som samarbetspartner kommer den nya anläggningen stärka stadens attraktivitet och bidra till utvecklingen av nordvästra Skåne, säger Magnus Skiöld, vd i Midroc Properties.