Inkubatorverksamhet

En inkubatorverksamhet väljer ut nystartade innovativa företag, med målet att hjälpa dem utvecklas och nå framgång på marknaden. I Helsingborg finns Think. Inkubatorn som 2015 växlade upp och blev accelerator.

En accelerator är ett intensivt utvecklingsprogram för tech startups där man som entreprenör får möjlighet att komma igång och bygga sitt bolag i en kreativ och dynamisk miljö. Bolagen stöttas under tiden i acceleratorn av affärscoacher och mentorer samt får tillgång till investerare.

Startuplabs

Ett av Thinks initiativ heter Startuplabs. Det är en plats på Mindpark som är öppen för den som har en idé som befinner sig i ett tidigt stadium. Think erbjuder coachning, gratis kaffe, gratis arbetsplats och internetuppkoppling.

Mer information om Startuplabs.

Think Forward

Vill du ta din idé vidare? Utveckla produkter, testa dem mot marknaden och hitta kunder? Då finns Thinks program Think forward. Det är ett program på fyra veckor där Think hjälper entreprenörerna ytterligare ett steg. Varje vecka är det ett specifikt tema och arbetsuppgifter som ska genomföras.

Mer information om Think forward.

Acceleratorn Think

Acceleratorn Thinks huvudprogram omfattar ett intensivt tremånaders program för tech startups. Du får under tre månader tillgång till gratis kontorsplats, utbildningar och ett brett nätverk av andra entreprenörer, mentorer, rådgivare och investerare. Dessutom ser vi till att hela tiden hjälpa dig att sätta mål och peppa dig att jobba mot dessa.

Efter de tre månaderna kan du som entreprenör sitta kvar i Think under ytterligare ett år, då kostar kontorsplatserna 1 500 SEK/person och mötesfrekvensen med coacherna minskar. Vi kör i dagsläget två program per år, ett under våren och ett under hösten.

Acceleratorn Thinks webbplats

Sopact

Sopact är en accelerator för entreprenörer och organisationer som arbetar för att lösa sociala, kulturella eller miljömässiga utmaningar. Acceleratorn är ett samverkansprojekt mellan Socialhögskolan på Campus Helsingborg, Helsingborgs stad och Tillväxtverket och pågår mellan 2016-2018. Målsättningen är att implementera ett acceleratorprogram som ger stöd åt 42 sociala företag. De ska adresserar samhällsutmaningar och verkar för en inkluderande, hållbar tillväxt i Skåne/Blekinge-regionen. I dagsläget körs två program per år. Under tolv veckor fungerar Sopact som en agil lärprocess med rådgivning, kunskapsöverföring och testmiljöer där de sociala entreprenörerna utvecklar sina lösningar på samhällets utmaningar.

Sopacts webbplats.

E-commerce park

Vi är ett community för ehandlare beläget i Helsingborg. Sedan starten 2015 har de gjort en mängd åtgärder för att stärka e-handelsscenen i Sverige. Bland annat driver se kontorshotell för e-handlare och Sveriges enda e-handelsinkubator.

E-commerce parks webbplats.