Rådgivning för företagare

Ska du starta företag? Behöver du finansieringshjälp? Har du andra frågor kring att utveckla ditt företag? Här har vi samlat länkar till rådgivning för företagare. Bland annat till de myndigheter och organisationer som du kommer att ha kontakt med när du startar och utvecklar ditt företag.

Almi Företagspartner i Skåne

Allmän företagsrådgivning som är kostnadsfri, opartisk och konfidentiell. Almis mål är att fler innovativa idéer kommersialiseras och att livskraftiga företag startas och utvecklas vidare.
Almis webbplats.

Connect Sverige, Region Syd

Connect, en ideell förening vars mål är att hjälpa till att utveckla tillväxtföretag. Genom frivilliga insatser vill Connect sammanföra entreprenörer med finansiella, tekniska och företagsutvecklande resurser.
Connetcts webbplats.

Coompanion

Coompanion i Skåne arbetar med information, rådgivning, utbildning och stöd för att öka kunskapen om kooperativt företagande och det kooperativa arbetssättet. Ekonomisk förening är företagsformen för det kooperativa företagandet.
Coompanions webbplats.

IFS Rådgivningscenter Skåne

IFS Rådgivningscenter Skåne, är ett specifikt kompetenscentrum inom ALMI Företagspartner. IFS inriktar sig mot företagare med utländsk bakgrund och erbjuder kostnadsfri individuell och kundanpassad rådgivning.
IFS Rådgivningscenter Skånes webbplats.

Industriellt Utvecklingsscentrum Syd

IUCs uppgift är att ta tillvara och medverka till att utveckla goda produkt- och affärsidéer i små och medelstora företag. Näringslivsutveckling, finansiering och konsultverksamhet är grundpelarna i verksamheten.
IUC Syds webbplats.

Nyföretagarcentrum Helsingborg

Nyföretagarcentrum erbjuder kostnadsfri och konfidentiell rådgivning kring det mesta som har att göra med att starta och driva eget företag. Nyföretagarcentrum arrangerar inspirationsmöten och kortkurser och vänder sig till alla i nordvästra Skåne.
Nyföretagarcentrum Helsingborgs webbplats.

Skane.com

På Skane.com finns information, råd och stöd för starta och utveckla ditt företag i Skåne. Webbplatsen drivs av Region Skåne och Business Region Skåne.
Skane.com

Svenska uppfinnarföreningen i Helsingborg

Hos oss möter och stödjer uppfinnare och småföretagare varandra med kompetenslyft. Som medlem kan du få hjälp att förverkliga dina idéer och hjälp med olika instanser. Du får genom övriga medlemmar tillgång till rådgivning, coachning, mentorer, problemlösning, förebilder och inspiration. Som medlem bjuds du in till medlemsmöten, företagsbesök eller föredragshållare en gång i månaden.

Svenska Uppfinnareföreningen är världens äldsta uppfinnarförening. Vår förening i Helsingborg grundades 1984 och ingår i ett nätverk av cirka 30 uppfinnarföreningar i Sverige.
 Svenska uppfinnarföreningens webbplats

-ThinkAccelerate – designed for tech start-ups

What is the secret sauce behind Swedish success stories like Spotify, King.com, Skype and Mojang?We believe it has to do with the special way we build companies. Our society is built on a high level of trust. We have a strong entrepreneurial community with talented and experienced people that are open and easily accessible. We are punching above our weight class, and we are looking for startups that are doing the same.

By the way, did we mention that our accelerator program is free and that you keep
100 % of your company?
Thinks webbplats.

Tillväxt Helsingborg

I Tillväxt Helsingborg samarbetar Investerare, Rådgivare, Helsingborgs stad och stiftelsen Tillväxt Helsingborg. Tillväxt Helsingborg är en idéburen ideell stiftelse utan vinstintresse som har till syfte att minska utanförskapet och segregationen i Helsingborgs stad med omnejd. Stiftelsen är politiskt och religiöst obunden.
Tillväxt Helsingborgs webbplats.

E-commerce Park of Sweden

Egenföretagare har olika förutsättningar och befinner sig i olika stadier i företagandet. Vi vill att parken ska passa alla därför har vi olika typer av medlemskap antingen med ett eget kontor eller lite mer flexibelt.

På parken kan du välja mellan ett skrivbord en dag i veckan eller i delat kontor på heltid. Vill du ha ett eget kontor finns även detta i olika storlekar.

Självklart får du ha ett mindre lager på ditt egna kontor.  När du sedan expanderar kan du flytta ditt lager från kontoret till vår 3pl partner eller hitta en större lagerlokal

På E-commerce Park finns den första inkubatorn i Sverige som är inriktad endast på e-handel! Inkubatorn finns till för dig som vill bli verksam inom e-handel eller redan är det men vill att ditt företag växer snabbare!

Inkubatorn passar dig som:

  • Är i startgroppen med att starta ett e-handelsföreta
  • Har en hobbyverksamhet som nu ska bli en heltidssysselsättning
  • Vill ta sitt e-handelsföretag till nästa nivå

E-commerces webbplats.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?