Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Sommarpraktik 2017

Fram till och med den 12 mars gick det bra att anmäla in önskemål att ta emot helsingborgsungdomar för sommarpraktik på din arbetsplats.

Sommarpraktik är det som tidigare år kallats kommunala sommarjobb. Praktiken varar under tre veckor. Praktikersättningen, lönen, betalar kommunen. Sommarpraktiken får självklart inte ersätta ordinarie tjänster eller behov av att anställa. Genom att ta emot en praktikant ökar du möjligheten för ungdomar att få en meningsfull sommar, tjäna lite extra pengar och få en första kontakt med arbetsmarknaden.

I mitten av mars börjar vårt matchningsarbete. Vi läser ungdomarnas ansökningar och matchar mot praktikplatser. Eftersom vi har fler ungdomar som söker än vi har praktikplatser kommer inte alla att kunna få ett erbjudande. Vi prioriterar de ungdomar som har sökt tidigare, men inte fått någon sommarpraktik. Vi beräknar att vara klara med matchningarna den 10 april. Då kommer både praktikplatser och ungdomar få ett mejl från oss med en uppmaning att logga in i vårt system. Ni kan via vårt system se vilka ungdomar som har tackat ja till sina platser. När de har tackat ja kontaktar ni ungdomarna och informerar om sådant som är viktigt på just er arbetsplats.

Ytterligare information finner du under ”Frågor och svar om att ta emot en sommarparktikant”.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of foretagare.helsingborg.se/wp. To do that, select the language you would like to translate into in the lost below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close