Sommarpraktik 2017

Den 10 april blir det klart vilka ungdomar som får sommarpraktik i Helsingborg sommaren 2017. Cirka 2 000 ungdomar sökte i år. Både ungdomar och du som anmält praktikplatser får besked.

Sommarpraktik är det som tidigare år kallats kommunala sommarjobb. Praktiken varar under tre veckor. Praktikersättningen, lönen, betalar kommunen.

Den 10 april kan du logga in på Mina sidor och se vem som har fått sommarpraktik. Du kan även se vilka som tackar ja eller nej till sin plats. Avhopp ersätter vi med annan sökande.

Även ungdomarna ska logga in i systemet för att tacka ja eller nej till den plats de fått och läsa om praktikplatsen.

Sommarpraktiken får självklart inte ersätta ordinarie tjänster eller behov av att anställa. Genom att ta emot en praktikant ökar du möjligheten för ungdomar att få en meningsfull sommar, tjäna lite extra pengar och få en första kontakt med arbetsmarknaden.

Under mars månad har vi läst ungdomarnas ansökningar och matchar mot praktikplatser. Eftersom vi har fler ungdomar som söker än vi har praktikplatser kommer inte alla att kunna få ett erbjudande. Vi prioriterar de ungdomar som har sökt tidigare, men inte fått någon sommarpraktik.

Ytterligare information finner du under Frågor och svar om att ta emot en sommarpraktikant.