Avsluta livsmedelsverksamhet

Ska du upphöra med din livsmedelsverksamhet eller livsmedelsanläggning? Då måste du avregistrera den hos oss på miljöförvaltningen. Detta gör du enkelt med hjälp av vår e-tjänst, som du kan använda när som helst på dygnet.

Den nya e-tjänsten för avregistrering av livsmedelsverksamhet är ett led i vårt arbete för att kunna erbjuda fler sätt att nå oss.

Här hittar du e-tjänsten.

Fördelarna med att använda e-tjänsten

  • Enklare: Du kan använda tjänsten när det passar dig bäst. Dessutom finns det information om hur du fyller i fälten i formuläret.
  • Billigare: Du slipper betala kuvert och porto eller lägga ner restid för att ta dig till oss.
  • Säkrare: När du skickat din elektroniska anmälan om registrering får du en kvittens till din mejl på att anmälan har kommit fram. Du får också möjlighet att spara uppgifterna du lämnat, som en pdf på din dator.
  • Snabbare: Anmälan kommer direkt in till miljöförvaltningen utan omvägar.

Så här gör du

Du behöver en e-legitimation för att säkerställa att du är behörig företrädare för företaget. E-legitimationen kan du få hos din bank.

Om du inte har e-legitimation

Har du inte e-legitimation, kontakta Helsingborg kontaktcenter via e-post eller skicka ett brev till miljöförvaltningen, så hjälper vi dig att avregistrera verksamheten. Vi behöver veta namnet på verksamhetsutövaren, verksamhetens namn och adress, samt vilket datum du avser att avsluta verksamheten.

Om du inte avregistrerar

För att bespara både dig och oss onödigt arbete är det viktigt att du avregistrerar din verksamhet hos oss så snart du vet att den ska upphöra. Står den kvar i våra register den 1 januari kommer nämligen den som står som ägare till verksamheten att få en faktura från miljöförvaltningen som avser kommande års kontrollavgift. Samma sak gäller om ett annat företag tar över verksamheten.